BACK TO
TOP

Αγορά Ακινήτων

8_78

Πήραν φωτιά οι παντός φύσης µεταβιβάσεις ακινήτων (κατοικιών, λοιπών κτισµάτων, οικοπέδων, αγροτεµαχίων και λοιπών εδαφικών εκτάσεων), µε τις σχετικές αγοραπωλησίες να ξεπερνούν στο «myPROPERTY τις 12.000 µέσα σε διάστηµα τριών εβδοµάδων.

Στο 3% της αντικειμενικής αξίας αγρού το τεκμαρτό εισόδημα από ιδιόχρηση

Απαλλαγή από το τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση γεωργικής γης και την φορολογική επιβάρυνση που προέκυπτε από αυτό προβλέπει εγκύκλιος του ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με αυτή ξεκαθαρίζεται ότι για όσους ασκούν ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα δε θα υπολογίζεται εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων όπως λιβάδια, βοσκήσιμες και καλλιεργήσιμες γαίες καθώς και κάθε εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για την άσκηση της αγροτικής δραστηριότητας.

Τώρα ζητάει το νοίκι αργότερα θα ζητάει και τα χωράφια η ΕΤΑΔ

Ενώ συνεχίζεται η ταλαιπωρία µε το ΑΤΑΚ, αντιµέτωποι µε ένα νέο σοβαρό πρόβληµα βρίσκονται αυτό τον καιρό χιλιάδες καλλιεργητές σε πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας, εξαιτίας των απαιτήσεων που εγείρει, µε τελεσίγραφα µάλιστα, η ΕΤΑ∆ ΑΕ-Εταιρεία Ακινήτων ∆ηµοσίου.

Μέσω του Leader δόμηση σε παραδοσιακό οικισμό

Την αγορά οικοδοµηµένης ή µη γης για επενδυτικά σχέδια µε κτιριακές υποδοµές και έως το 10% των συνολικών επιλέξιµων δαπανών, θα καλύπτουν τα προγράµµατα Leader, που στόχο έχουν να ενισχύσουν επενδύσεις προϋπολογισµού έως 600.000 ευρώ.

Με ταυτότητα ακινήτου δεν χάνονται δικαιώματα από μισθωμένα χωράφια

Στα νέα ενοικιαστήρια που θα προσκομίσουν οι παραγωγοί που θα υποβάλλουν ενιαία αίτηση ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) 2018 με μισθωμένα αγροτεμάχια θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται ο Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) του αγροτεμαχίου του ιδιοκτήτη.

Οι επιδοτήσεις ακριβαίνουν τα ενοίκια επιμένουν οι αναλυτές της ΚΑΠ

Ένα µεγάλο µέρος της αξίας των άµεσων πληρωµών κεφαλαιοποιείται στις τιµές γης και αυτό µπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς διαµορφώνει συνθήκες αυξηµένου κόστους σε νεοεισερχόµενους.

Να δοθεί εκκλησιαστική γη σε νέους και συνεταιρισμούς ζήτησε ο Κόκκαλης από τον Ιερώνυμο

Την κοινή βούληση για συνεργασία προς όφελος της κοινωνίας επιβεβαίωσαν κατά τη συνάντηση που είχαν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

 Στα μονοπάτια της... Όλγας ο Τσαυτάρης

Ως «ανενεργές ή περιορισμένης χρησιμότητας» καταργούνται οι διατάξεις του άρθρου 25 του ν.2520/1997 περί χρηματοδοτικής μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων από εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης. Με τις διατάξεις αυτές παρέχονταν απαλλαγές από τον φόρο μεταβίβασης και υπεραξίας όσον αφορά αγροτικές εκτάσεις τόσο κατά την αγορά τους από τις εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης, όσο και κατά την οριστική μεταβίβαση της κυριότητας των αγροτικών εκτάσεων προς τους αγρότες στη λήξη της χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Οι κατά κύριο επάγγελμα πρώτα για γη στην Κάρλα

Την πρόθεση των επιτελών της πλατείας Βάθη να δίνεται προτεραιότητα στους κατ’ επάγγελμα αγρότες όσον αφορά τη μίσθωση των δημόσιων αγροτικών γαιών γύρω από τη λίμνη Κάρλα εξέφρασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης στο Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Τριαντάφυλλο Παπαϊωάννου, τον εκπρόσωπο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καναλίων Κωνσταντίνο Ιωάννου και τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιο Μπαλλή, με τους οποίους συναντήθηκε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

Παραχώρηση εκτάσεων στην Καβάλα από το υπουργείο

Στο πλαίσιο αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του υπουργείου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε, μετά από αίτημα του δήμου Θάσου, 24 στρέμματα στην περιοχή Βάλτα-Τσαΐρια, στον Πρίνο για να αξιοποιηθεί για την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας λημμάτων του δήμου.

Ο φόρος στα ενοίκια γης φέρνει ένταση στη σχέση καλλιεργητή και ιδιοκτήτη

Ανοδικές πιέσεις στις τιµές των ενοικίων αγροτικής γης, επιβάρυνση στα κόστη παραγωγής και εντάσεις στην παραδοσιακή σχέση µεταξύ ιδιοκτητών και καλλιεργητών, φέρνουν οι αλλαγές στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας και ο νέος τρόπος φορολόγησης των εισοδηµάτων από ενοίκια.

Αποσταθεροποιεί τη σχέση καλλιεργητών  ιδιοκτητών ο φόρος στα ενοίκια γης

Ανοδικές πιέσεις στις τιµές των ενοικίων αγροτικής γης, επιβάρυνση στα κόστη παραγωγής και εντάσεις στην παραδοσιακή σχέση µεταξύ ιδιοκτητών και καλλιεργητών, φέρνουν οι αλλαγές στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας και ο νέος τρόπος φορολόγησης των εισοδηµάτων από ενοίκια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία