BACK TO
TOP

Αμπελοοινικά

ημεριδα_κορωπι1

Στην προοπτική δημιουργίας ξεχωριστής δράσης ένταξης στα οικολογικά σχήματα (νέο πρασίνισμα) για τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στον αττικό αμπελώνα αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς στο πλαίσιο ημερίδας για τη διάσωση του αττικού αμπελώνα, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΟΣΟΕ και τη συμμετοχή του συνόλου των οινοποιητικών συνεταιρισμών της πρωτεύουσας.

Drama

Mία νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνει η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», τη λειτουργία «Παρατηρητηρίου Προστασίας της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) Μακεδονία» για οίνους.

doc_20180113_1905678_trygos

Με αφορμή την ολοκλήρωση του τρυγητού και την κατάρρευση της εγχώριας τιμής του σταφυλιού, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αραχωβίτης Σταύρος, τονίζει την άμεση αναγκαιότητα στήριξης της αμπελουργίας σε ερώτημα που απευθύνει προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

bordeux

Στο Μπορντό την περιοχή που έχει συνδέσει το όνομά της με το κρασί, οι νυχτερίδες είναι… κάτι περισσότερο από καλοδεχούμενες. Καθώς η συγκομιδή του 2020 ξεκίνησε νωρίς οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι οινοπαραγωγοί είναι πολλές.

drinkingwinered

Μεγάλο προβληματισμό προκαλούν τα δεδομένα του ισοζυγίου οίνου που απέστειλε το ΥΠΑΑΤ στην Commission, δεδομένα που κάθε χρόνο επεξεργάζεται η ΚΕΟΣΟΕ, ειδικά για τα μεγέθη των αποθεμάτων και της κατανάλωσης οίνου του έτους 2019 που αφορούν τη χώρα μας.

red-wine-tannins-zachariah-hagy-484676-unsplash-min

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δόθηκε παράταση για υποβολή αιτήσεων στα πλαίσια του Ειδικού Μέτρου Στήριξης «Προώθηση οίνων σε τρίτες χώρες»για το έτος 2020.

OREALIOS_121_2_2

Η συντριπτική πλειοψηφία των οινοποιητικών συνεταιρισμών, έχει αποφασίσει και καταβάλλει ή θα καταβάλλει στη συγκομιζόμενη από τα μέλη τους σταφυλική παραγωγή, τις ίδιες τιμές που κατέβαλλαν το 2019 αναφέρει η ΚΕΟΣΟΕ.

JFS_1063

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη το χρονικό πλαίσιο υποβολής των αιτήσεων για το Ειδικό Μέτρο Στήριξης «Προώθηση οίνων σε τρίτες χώρες», όποτε οι φορείς δε λειτουργούν με τους συνήθεις ρυθμούς λόγω των καλοκαιρινών αδειών, αλλά και την έναρξη του τρύγου, έστειλαν σε επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το αίτημά τους για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας αυτών των αιτήσεων έως 30 Σεπτεμβρίου.

wines_of_crete

Διευκρινήσεις για το πώς προέκυψαν τα ποσά της ενίσχυσης ανά ποικιλία για τον πράσινο τρύγο, ζητά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς όπως υπογραμμίζει παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις που φτάνουν και τα 240 ευρώ στρέμμα.

99424221_954332911647367_8485689542383239168_o

Απαλλάσονται από την ποινή αποκλεισµού δύο ετών από το πρόγραµµα Αναδιάρθρωσης Αµπελώνων όσοι αποχώρησαν από τη δράση φέτος, σύµφωνα µε σχέδιο απόφασης που έχει δροµολογηθεί προς υπογραφή από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

wine-of-crete2

Διεθνείς επιτυχημένες πρακτικές και παραδείγματα διαχείρισης της κρίσης COVID-19, με στρατηγικές κατευθύνσεις για την επόμενη μέρα του Οινοτουρισμού στην Κρήτη παρουσιάστηκαν από την Δρ. Μαρία Αλεμπάκη, Ερευνήτρια του ΙΝΑΓΡΟΚ,την Παρασκευή 5 Ιουνίου σε διαδικτυακό σεμινάριο , το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας (ΙΝΑΓΡΟΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, με τη συμμετοχή των οινοποιών και των απασχολούμενων σε επισκέψιμα οινοποιεια.

vineyardestablishment

Παρατείνονται οι άδειες φύτευσης αμπελώνων που έληγαν το 2020 για 12 μήνες, ενώ, δεν θα υπάρξει κάποια κύρωση για όποιον αμπελουργό ενημερώσει τις αρχές ότι δεν θα προχωρήσει στην αξιοποίησή τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τον εκτελεστικό κανονισμό της ΕΕ (2020/601) που είναι δεσμευτικός για όλα τα κράτη-μέλη.

kloniki

Την απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της κλωνικής επιλογής καθώς και η διαδικασία εγγραφής και διαγραφής κλώνων ποικιλιών και υποκειμένων αμπέλου, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

nico-lazaridi-logo

Φαινόμενα όπου υιοθετείται η ψευδεπίγραφη ονομασία «Macedonian Wines» που υποδαυλίζουν τα ελληνικά κρασιά, τα οποία μέσα από πολυετείς και εντατικές προσπάθειες έχουν κατακτήσει την παγκόσμια αγορά, συνεχίζουν να παρατηρούνται, εκ μέρους της γείτονος χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία