BACK TO
TOP

Δελτία Τύπου

tyria_ioniou

Την δημιουργία σήματος εντοπιότητας με τον τίτλο «Προϊόντα Ιόνιας Γής» και τη συμμετοχή των παραγωγών των νησιών του Ιονίου σε εκθέσεις του πρωτογενούς τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποφάσισε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην ετήσια Τακτικής της Συνέλευση.

papadopoulos_profil

Να κατευνάσει τα πνεύματα και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει σχετικά με την εξισωτική αποζημίωση όπως αυτή θα δίνεται από το 2019 επιχειρεί με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος.

Golden_Farm3

Την αγανάκτησή τους για την ακύρωση της δημιουργίας του εκθετηρίου αγροδιατροφικών προϊόντων – ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου στο Ν. Σερρών λόγω παραχώρησης της έκτασης στο Υπερταμείο των δανειστών εκφράζουν με ανακοίνωση της  η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κεντρικής Μακεδονίας.

ntomates_thermokipiou_timbaki

Στο φαινόμενο των «ελληνοποιήσεων» αγροτικών προϊόντων και, ειδικότερα, της ντομάτας και τις δυσμενείς επιπτώσεις σε παραγωγούς και καταναλωτές αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Σταύρο Αραχωβίτη και Οικονομίας και Ανάπτυξης κο Ιωάννη Δραγασάκη.

alepou_lissa_new

Η 28η Σεπτεμβρίου είναι επίσημα η παγκόσμια ημέρα πρωτοβουλίας για την αύξηση της ευαισθητοποίησης, την ενημέρωση, την πρόληψη και τη μείωση της θνησιμότητας από τη θανατηφόρα ασθένεια της λύσσας.

teligioridou_rethimno

Σύσκεψη με εκπροσώπους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ρεθύμνου και του Γεωργικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου κκ. Βενιεράκη, Γλεντζάκη και Ψαθάκη, είχε στο γραφείο της η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

ARHIEPISKOPOS_ARAHOVITIS

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο είχε στην Αρχιεπισκοπή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου.

olibia_limbothalasses

Στο γραφείο της δέχθηκε η υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου, τους εκπροσώπους του  Συνδέσμου Συνεταιρισμών Μισθωτών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών κ.κ. Γ. Γκίλη, Π. Κάππα και Β. Δημητρίου και με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

kiwi_harvest

Τις θέσεις της αναφορικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες ελέγχου τήρησης των εμπορικών προδιαγραφών ποιότητας σε νωπά ακτινίδια κατέθεσε στη σχετική διαβούλευση σχεδίου νέας Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Άτυπη Διεπαγγελματική Ομάδα Ακτινιδίου υπό τον συντονισμό και την υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ. Σκοπός της Ομάδας στην οποία συμμετέχουν αντιπροσωπευτικοί παραγωγοί και τυποποιητές/διακινητές είναι η ίδρυση και αναγνώριση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακτινιδίου.

exiswtiki-2

Χωρίς εξισωτική αποζημίωση κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας από 01/01/2019 σύμφωνα με το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης για τη νέα οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς.

araxovitis_Porodzanov

«Η Βουλγαρία προτίθεται να συνυπογράψει το memorandum που υπέγραψε και η χώρα μας μαζί με άλλες χώρες, για τις θέσεις σχετικά με τη νέα ΚΑΠ», τα παραπάνω έκανα γνωστά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης μετά την συνάντηση που είχε με τον Βούλγαρο ομόλογό του Rumen Porodzanov, και την υφυπουργό Verginiya Krasteva.

karasmanis_vouli

Τα δάση μας «ρημάζονται» κάθε χρόνο από τις φωτιές, αλλά η Κυβέρνηση, κοντά τέσσερα χρόνια την εξουσία, δεν έχει καν ενδιαφερθεί να πάρει 254 εκατομμύρια ευρώ κοινοτικών πόρων για μέτρα και δράσεις προστασίας τους!

Σε άνοδο οι τιμές της πατάτας στην Ευρώπη μέχρι το 2018

Να εγγραφούν στο Φυτοϋγειονομικό Μητρώο και να κάνουν χρήση του ειδικού κωδικού που θα τους δοθεί, σε κάθε στάδιο εμπορίας, ενημερώνει τους παραγωγούς πατάτας, με ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυτουγειονομικού και Ποιοτικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών πέντε είδη αρωματικών φυτών

Με τη ρίγανη, το θυμάρι, τον άνηθο, το χαμομήλι και τον βασιλικό ξεκινά η διαδικασία εγγραφής των ποικιλιών αρωματικών, φαρμακευτικών και αρτυματικών φυτών στον Εθνικό Κατάλογο, που εδώ και πολλά χρόνια δεν περιελάμβανε τα φυτά του συγκεκριμένου τομέα. Αυτό αποφάσισε η αρμόδια τεχνική επιτροπή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι Μελισσοκόμοι της ΠΕ Δράμας θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στους τρόπους βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας, αλλά και στους ενδεδειγμένους μελισσοκομικούς χειρισμούς καθώς και στα προγράμματα για μελισσοκόμους, μέσω μιας ταχύρυθμης εκπαίδευσης που θα υλοποιήσει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Δράμας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία