BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Παρασκευή πρώτη δόση αποζημιώσεων 2015 από ΕΛΓΑ

Την πρώτη φουρνιά αποζημιώσεων του 2015 καταβάλει στην εκπνοή του μήνα ο ΕΛΓΑ, ύψους 18,3 εκατ. ευρώ.

Πώς να υπολογίστε την εισφορά στον ΕΛΓΑ οnline

5
0

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για πληρωμές που αφορούν τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ για το πρώτο τρίμηνο του 2015, για τις οποίες ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου έχει ανακοινώσει ότι θα γίνονται στα μέσα του μήνα και κάθε μήνα μέχρι την ολοκλήρωσή τους, υπογραμμίζοντας ότι θα αφορούν ποσό 20 με 25 εκατ. ευρώ.

Η σχετική ανακοίνωση του οργανισμού αναφέρει τα εξής:

«Ολοκληρώθηκαν από τον ΕΛΓΑ όπως είχε υποσχεθεί η Διοίκηση του Οργανισμού, οι διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων μιας ακόμα πληρωμής αποζημιώσεων προς την τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.538 δικαιούχων γεωργών και κτηνοτρόφων, αποζημιώσεις συνολικού ύψους 18.329.516,02 εκατ. ευρώ.

Οι αποζημιώσεις αυτές, αφορούν κυρίως εκκαθαρίσεις ζημιών φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου για το έτος 2015 (εκτιμήσεις/επανεκτιμήσεις) με τους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Κορινθίας και Φλώρινας να απορροφούν το μεγαλύτερο ποσοστό.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι  αποζημίωσης είναι μόνο παραγωγοί και κτηνοτρόφοι που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, ενώ όσοι δεν έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές θα εκκαθαριστούν μετά την εξόφληση των εισφορών τους, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία που διέπει τον ΕΛΓΑ. 

Ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς είναι η Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016».

Βρείτε εδώ τον πίνακα ανά νομό με τις Πληρωμές ΕΛΓΑ στις 26 Φλεβάρη για αποζημιώσεις του 2015.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία