BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Κουρεμπές: Κατάρρευση ΕΛΓΑ με εισφορές χωρίς προθεσμία

«Η απουσία προθεσμιών καταβολής εισφορών ΕΛΓΑ οδηγεί στην είσπραξή τους μόνο αν υπάρχουν ζημιές».

Κουρεμπές: Κατάρρευση ΕΛΓΑ με εισφορές χωρίς προθεσμία

4
0

Αυτό απάντησε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεμπές, στο μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και υπεύθυνο του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής, Θανάση Πετράκο.

«Παρόλα αυτά, ο ΕΛΓΑ, τον τελευταίο χρόνο, έχει προχωρήσει στην θεσμοθέτηση μέτρων, τα οποία διευκολύνουν πολλούς αγρότες να πάρουν αποζημιώσεις, που δεν είχαν λάβει. Οι παραγωγοί το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό», σημειώνει ο ίδιος, απαντώντας στην ανοικτή επιστολή Πετράκου, ο οποίος χαρακτήριζε «αδιανόητο» το γεγονός πως οι παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί από τον ΕΛΓΑ, για τις ζημιές που υπέστησαν το 2014 και το 2015.

Μάλιστα, κατά τον κ. Πετράκο, το κακό είναι «διπλό» από τη στιγμή που γνωρίζει και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν ευθύνονται οι παραγωγοί για τη μη πληρωμή του ΕΛΓΑ.

Αναλυτικά η απάντηση Κουρεμπέ

Κύριε Πετράκο,

Μερικές φορές είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν, στο όνομα του λαϊκισμού να βάζουμε στο στόχαστρο ακόμα και τους δημόσιους φορείς.

Απαντώντας στο αίτημά σας, σας ενημερώνω ότι η απουσία προθεσμιών καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών , οδηγεί στην είσπραξή τους ΜΟΝΟ όταν υπάρχουν ζημιές, και στην ουσία στην κατάρρευση ενός δημόσιου οργανισμού.

Παρόλα αυτά, ο ΕΛ.Γ.Α., τον τελευταίο χρόνο, έχει προχωρήσει στην θεσμοθέτηση μέτρων τα οποία διευκολύνουν πολλούς αγρότες να πάρουν αποζημιώσεις, που δεν είχαν λάβει. Οι παραγωγοί το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.

Η ευθύνη για την μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛ.Γ.Α. μέσω των επιδοτήσεων, μπορεί να αναζητηθεί μόνο μέσω νομικών διαδικασιών, διότι δεν είναι αρμόδιος ο ΕΛ.Γ.Α. να αποδώσει ευθύνες στους φορείς ενεργοποίησης που όπως αναφέρετε στην επιστολή σας είναι οι καθ’ όλα υπεύθυνοι.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι παρόλο που έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει τους αγροτικούς φορείς σχετικά και έχουμε ήδη απαντήσει σε πρότερο ερώτημά σας, επιλέχθηκε η επαναφορά του θέματος και μάλιστα ανοιχτής επιστολής (ποιόν βολεύει άραγε;) και όχι με τρόπο ουσιαστικό που ίσως να βοηθούσε τους αγρότες.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Θεοφάνης  Κουρεμπές

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία