BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Με απόθεμα από Προγράμματα 100 εκατ. πληρώνει τις τιμές του χιονιά ο ΕΛΓΑ

Στο χειµώνα του 2001 παραπέµπει ο χιονιάς των τελευταίων ηµέρων, µόνο που αυτή τη φορά ο κρατικός κουµπαράς είναι «τρύπιος», οι εκτιµητές του ΕΛΓΑ άφαντοι και η ανασφάλεια των παραγωγών τεράστια. Οι κτηνοτρόφοι βιώνουν µε το χειρότερο τρόπο τα παιχνίδια του καιρού, ενώ οι καλλιεργητές θα δουν τι απέµεινε όταν µε το καλό λιώσουν τα χιόνια.

Με απόθεμα από Προγράμματα 100 εκατ. πληρώνει τις τιμές του χιονιά ο ΕΛΓΑ

4
0

Την ίδια ώρα, αποζηµιώσεις ΕΛΓΑ, ΠΣΕΑ, de minimis, αλλά και το νέο Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης «δείχνουν» από το υπουργείο ως τρόπους κάλυψης των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων. Μάλιστα, ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε ότι «θα προσπαθήσουµε, όσο το δυνατόν, να τους καλύψουµε από τον ΕΛΓΑ και από εκεί και πέρα υπάρχουν δυνατότητες µέσω ΠΣΕΑ, τα οποία προϋποθέτουν να εγκριθεί ο φάκελος από την ΕΕ κι εφόσον οι δηµοσιονοµικές συνθήκες της χώρας το επιτρέπουν, ενώ δεν µπορούµε να ξεπεράσουµε τα 15 εκατ. το χρόνο συνολικά».

Η ένταση και η συχνότητα των ζηµιών φαίνεται όµως να κινητοποιεί και τα Προγράµµατα, από τα οποία θα αντληθούν τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ, για να καλύψουν αποζηµιώσεις που αδυνατούν να ικανοποιήσουν ΕΛΓΑ και κρατικός µηχανισµός, όπως ζηµιές στα θερµοκήπια. Από την πλευρά του ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Agrenda μιλά για κονδύλι 100 εκατ. ευρώ από τα προγράμματα, το οποίο θα αποτελέσει «κάβα» για αποζημιώσεις από την κακοκαιρία. 

Διαβάστε περισσότερα στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου μαζί με το περιοδικό el στα περίπτερα όλης της χώρας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία