BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Περιορισμένη προσφορά εκτοξεύει το ελαιόλαδο

Μεγάλη άνοδο συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιµές του ελαιολάδου τόσο στην ελληνική όσο και στην ισπανική αγορά, µε τους αναλυτές να εκτιµούν ότι τα υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν τουλάχιστον µέχρι το Νοέµβριο, οπότε και θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τα ελαιόλαδα νέας εσοδείας.

Ανοίγει το μέτρο της αποθεματοποίησης ελαιολάδου

2
0
Στην Ελλάδα η προσφορά είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, δεδοµένης και της µειωµένης παραγωγής που είχε πέρυσι η χώρα. Την τελευταία εβδοµάδα πραγµατοποιήθηκαν δύο δηµοπρασίες για πολύ µικρές ποσότητες εξαιρετικού παρθένου στη Λακωνία, σε τιµές 3,02 και 3,05 ευρώ το κιλό, ενώ η τιµή του µειονεκτικού παρθένου οξύτητας 5%, φθάνει και τα 2,30 ευρώ το κιλό

Με βάση τις εκτιµήσεις για επικείµενη µείωση της ισπανικής παραγωγής κατά 30% έως και 50%, οι Ισπανοί παραγωγοί κρατούν τα ελαιόλαδα αποθηκευµένα, έχοντας περιορίσει στο ελάχιστο την προσφορά. Η κίνηση αυτή έχει οδηγήσει την τιµή του εξαιρετικού παρθένου στα 2,61 ευρώ το κιλό (από 2,47 ευρώ το κιλό την προηγούµενη εβδοµάδα) και του µειονεκτικού παρθένου στα 2,41 ευρώ το κιλό. Ξένοι αναλυτές σηµειώνουν ότι οι τιµές αυτές είναι ουσιαστικά ονοµαστικές, καθώς είναι ελάχιστες οι πωλήσεις που πραγµατοποιούνται.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία