BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στα μισά οι τιμές για το χλωρό φασολάκι

Έως και 57% µειωµένες είναι οι τιµές παραγωγού για το χλωρό φασολάκι σε σχέση µε τις αντίστοιχες περσινές. Ειδικότερα, στις 17 Ιουλίου οι έµποροι στη Μεσσηνία έδιναν τιµές γύρω στα 30 λεπτά το κιλό για τα Τσαουλιά, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο αυτές κυµαίνονταν στα 60-70 λεπτά.

Στα μισά οι τιμές για το χλωρό φασολάκι

3
0
Με αυτές τις τιµές (30 λεπτά το κιλό) «καλύπτεται µόνο το εργατικό κόστος», τονίζουν στην Agrenda  παραγωγοί απ’ τη Μεσσηνία επισηµαίνοντας ότι δεν κόβουν καν τα φασολάκια τους, καθώς «δεν συµφέρει». Οι τιµές ήταν χαµηλές και πριν το κλείσιµο των τραπεζών (στα 50-60 λεπτά το κιλό), µε τα Μπαρµπούνια να διατηρούνται και τώρα στα 60 λεπτά, σε αντίθεση µε τα Τσαουλιά, που πωλούνται από λίγους παραγωγούς στα 30 λεπτά το κιλό, όπως προαναφέρθηκε.

Υπενθυµίζεται ότι τέλος Μαΐου η τιµή παραγωγού για τα Μπαρµπούνια στην Μεσσηνία ήταν στο 1,20-1,30 ευρώ το κιλό. Αξίζει να επισηµανθεί ότι τα Τσαουλιά είναι πιο παραγωγικά από τα Μπαρµπούνια, µε τις αποδόσεις για τα πρώτα µία καλή χρονιά να κυµαίνονται στα 1.500 κιλά το στρέµµα, ενώ για τα Μπαρµπούνια βρίσκονται περίπου στα 1.200 κιλά το στρέµµα. Επισηµαίνεται ότι οι αποδόσεις αυτές παρατηρούνται τον Μάιο, που οι παραγωγοί κόβουνε 3-4 φορές το µήνα, σε αντίθεση µε αυτή την περίοδο, που κόβουνε µία φορά τον µήνα και οι αποδόσεις ανέρχονται το πολύ στα 800-1.000 κιλά το στρέµµα.

Αυτό το διάστηµα τα χλωρά φασολάκια µαζεύονται κυρίως στη Θήβα και σε περιοχές της Φθιώτιδας, όπου η τιµή παραγωγού κυµαίνεται τώρα στα 50-60 λεπτά το κιλό.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία