BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Μικρή διόρθωση για τα σκληρά σιτάρια

Η σταθεροποίηση / διόρθωση στους ευρωπαϊκούς δείκτες των σκληρών είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο και στη δική µας αγορά. Μπορεί οι τιµές εξαγωγής µέχρι και αυτήν την εβδοµάδα να ήταν ενθαρρυντικές, ιδιαίτερα για τις χαµηλές ποιότητες, οι αγοραστές όµως δείχνουν να υπολογίζουν στο πρόσφατο γύρισµα τιµών.

Τοπική ζήτηση στηρίζει το σκληρό σιτάρι

0
0
Τα αλώνια έχουν τερµατίσει και µπαίνουµε στην εποχή των αποθηκών. Το σίγουρο είναι πως στη Μακεδονία τα στάρια είναι λιγότερα από τις αρχικές εκτιµήσεις λόγω χαµηλότερων αποδόσεων. Εκτιµάται πως από εβδοµάδα θα ενταθούν τα κλεισίµατα τιµών ή ακόµα και οι παραδώσεις σίτου αποθηκών, ενώ οι τιµές παρουσιάζουν διορθωτικές τάσεις. Στον τοµέα της εξαγωγής οι τελευταίες δουλειές κλείστηκαν για χαµηλής ποιότητας στα 320 ευρώ FOB ελληνικό λιµάνι.

Οι βροχές στις ΗΠΑ βελτίωσαν την εικόνα των δηµητριακών µε αποτέλεσµα να έχουµε πίεση σε όλα τα χρηµατιστήρια. Καλαµπόκια, σόγια και µαλακά στάρια µειώθηκαν σε τιµές σηµαντικά προκαλώντας άµεσες ρευστοποιήσεις. Στην πτώση βοήθησε και η άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ η οποία καθιστά τις αµερικανικές σοδειές µη ανταγωνιστικές. Στην Γαλλία επίσης είχαµε µείωση τιµών, η οποία σε συνδυασµό µε το φθηνότερο ευρώ τράβηξε ενδιαφέρον αγοραστών. Οι τιµές συµβολαίων ∆εκεµβρίου ‘15 κυµαίνονται στα 186 ευρώ/τόνο.

Στη λίστα της Φότζια σε συνέχεια της σταθεροποίησης της προηγούµενης εβδοµάδας, στις νέες λίστες είχαµε µείωση τιµών κατά 15 ευρώ/τόνο. Οι τιµές για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 75%) κυµαίνονται στα 335-340 ευρώ στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η επόµενη ποιότητα στα 330-335 ευρώ/τόνο. Στο Μιλάνο ανάλογη ήταν η µείωση των τιµών (-13 ευρώ) µε τις εξαιρετικές ποιότητες στα 327-332 ευρώ/τόνο. Στα γαλλικά σκληρά φάνηκαν σηµάδια πίεσης όχι όµως τόσο έντονα όσο στην Ιταλία. Οι τιµές κυµαίνονται στα 370-375 ευρώ/τόνο σε γαλλικό λιµάνι. Το πρόσφατο ράλι τιµών τροφοδοτήθηκε από την ανάγκη των µύλων να αγοράσουν γρήγορα στάρια. Καλύφθηκε η ανάγκη και η αγορά δείχνει να αδυνατεί να κρατηθεί ψηλά, χωρίς τα σενάρια µεγάλης απότοµης πτώσης είναι πολύ πιθανά.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία