BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ανάκαμψη μέσα στην εβδομάδα για τα σκληρά σιτάρια

Στην ελληνική αγορά την τελευταία εβδοµάδα σηµειώνονται φορτώσεις παλαιότερων συµβολαίων σκληρού σίτου, κυρίως προς τοπικούς µύλους. Πρέπει να σηµειωθεί ότι εκτός από την τοπική µας αγορά φέτος έχουν εισαχθεί σηµαντικές ποσότητες ανώτερης ποιότητας, γεγονός το οποίο αύξησε τη συνολική διαθεσιµότητα σίτου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Ιταλικό δώρο στα 28 λεπτά περιμένουν για να φύγουν και τα τελευταία σκληρά

1
0
Στην αγορά αναµένουµε να δούµε ποια θα είναι η στάση των Ιταλών αγοραστών κατόπιν της έστω µικρής ανάκαµψης των τιµών. Στο τοµέα της εξαγωγής φορτώνονται οι µέτριες ποιότητες στα επίπεδα των 270 ευρώ ο τόνος FOB σε ελληνικό λιµάνι.

Στη λίστα της Φότζια οι τιµές συνέχισαν την ανάκαµψη, έστω για άλλα 3 ευρώ. Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 75%) κυµαίνονται στα 281 µε 286 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 77-78 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 60%) στα 276-281 ευρώ  ο τόνος. Στο Μιλάνο δεν σηµειώθηκαν αλλαγές, µε τις τιµές για τις εξαιρετικές ποιότητες να κυµαίνονται στα 284-289 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία, επίσης, οι τιµές σταθεροποιούνται στα επίπεδα των 280 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Είναι λίγο δύσκολο για τα γαλλικά σκληρά να ανακάµψουν, καθώς λαµβάνουν έντονο ανταγωνισµό από τη σοδειά του Καναδά. Βέβαια η άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ βοηθάει στη στήριξη των γαλλικών τιµών.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο τα µαλακά στάρια συνέχισαν την πτωτική τους πορεία, επηρεαζόµενα από την άνοδο του δολαρίου. Ο αρνητικός προς τις τιµές αντίκτυπος από την τελευταία αµερικανική έκθεση προσφοράς / ζήτησης δηµητριακών ανακυκλώνεται και φυσικά οι επενδυτές δεν προτιµούν τα σιτηρά για νέες τοποθετήσεις. Βέβαια, οι αναλυτές θεωρούν ότι τα περιθώρια περαιτέρω µείωσης είναι πλέον λιγοστά και σύντοµα θα πρέπει να υπάρξει κάποια στήριξη στην αγορά. Στη Γαλλία, επίσης, σηµειώθηκε παρόµοια πορεία µε αυτή του Σικάγο. Οι τιµές µειώθηκαν κατά 4 ευρώ ο τόνος, φτάνοντας τα 179 ευρώ ο τόνος. Η πτώση του ευρώ στηρίζει µερικώς τις ευρωπαϊκές τιµές.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία