BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στέρεα βάση τα 3,30 ευρώ για το ελαιόλαδο Λακωνίας

Σταθερά σε καλά για την εποχή επίπεδα βρίσκεται η τιµή παραγωγού για το ελληνικό ελαιόλαδο δεδοµένου ότι παραδοσιακά –ακόµα και πέρυσι- αυτή την περίοδο παρατηρούνταν µια προσωρινή πτώση στις τιµές, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Έπιασε 4,30 η τιμή παραγωγού στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2
0

Αξίζει να σηµειωθεί ότι ο Α. Σ. Παλαιοπαναγιάς Λακωνίας µετά από διαπραγµάτευση πούλησε το προϊόν αρχή της βδοµάδας 3,41 ευρώ το κιλό. Επίσης, στις 22 Ιανουαρίου οι Αγροτικοί Συνεταιρισµοί Μολάων Πακίων και Απιδέας πούλησαν ελαιόλαδο οξύτητας 0,3% έναντι 3,3530 ευρώ το κιλό και 3,31 αντίστοιχα.

«Αν και 14 Γενάρη είχαν πουληθεί 3 βυτία συνολικά έναντι 3,52 ευρώ το κιλό, στις τιµές αυτές (3,52), που αφορούσαν ελαιόλαδο µε οξύτητα κάτω από 0,22%, δεν πραγµατοποιήθηκαν πωλήσεις από Συνεταιρισµούς και ιδιώτες, σε αντίθεση µε τις παραπάνω (3,41, 3,35, 3,31)», σύµφωνα µε συντελεστές της αγοράς.

Αυτή την περίοδο οι τιµές έναντι των οποίων πωλούνται στη Λακωνία οι µεγαλύτερες ποσότητες, είναι 3,10-3,41 ευρώ το κιλό αναλόγως τις ανάγκες του αγοραστή και τον τρόπο πληρωµής. «Οι τιµές είναι σταθερές, αν και είµαστε σε µία περίοδο που έκαναν µία κοιλιά, καθώς τέτοιο διάστηµα εισέρχονταν στην αγορά µεγάλες ποσότητες απ’ την Ισπανία», λέει o γραµµατέας του Α.Σ. Μολάων Πακίων, Π. Ντανάκας.

Σταθερές παραµένουν οι τιµές και στην Κορινθία αυτή τη βδοµάδα, στα 3,15-3,20 ευρώ το κιλό, ενώ στα Χανιά είναι κατά τι αυξηµένες απ’ την προηγούµενη βδοµάδα, στα 3,10-3,20 ευρώ το κιλό. Στην ισπανική αγορά τις τελευταίες µέρες, καθώς η συγκοµιδή βαίνει προς το τέλος της, παρατηρείται άνοδος στις τιµές παραγωγού µετά από ορισµένες τεχνικές διορθώσεις, που υπέστησαν οι τιµές.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία