BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Κοινό όριο στην προσφορά αγελαδινού ζητά η Ευρωβουλή

Την άμεση λήψη μέτρων για σταθεροποίηση των τιμών του αγελαδινού με σκοπό να ανακουφιστούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι ζήτησαν οι ευρωβουλευτές στα πλαίσια σχετικής συζήτησης με τον Επίτροπο Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, στις 25 Μαΐου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Κοινό όριο στην προσφορά αγελαδινού ζητά η Ευρωβουλή

3
0
Αν και οι περισσότεροι τάχθηκαν ενάντια στην επιστροφή των ποσοστώσεων στο γάλα, αρκετοί ήταν εκείνοι οι ευρωβουλευτές που επέµειναν ότι πρέπει να υπάρξει µια καλύτερη διαχείριση της προσφοράς ώστε να αποφεύγονται οι αυξήσεις στη γαλακτοπαραγωγή που εν συνεχεία πιέζουν ακόµα περισσότερο τις τιµές. Επίσης, τόνισαν την ανάγκη εξεύρεσης λύσης σε επίπεδο ΕΕ για να αποφευχθούν στρεβλώσεις στην ενιαία αγορά
Πιο αναλυτικά, ζήτησαν τα εξής µέτρα στήριξης του γαλακτοκοµικού κλάδου
  •   κοινό όριο προσφοράς στην ΕΕ
  •   πιο αποτελεσµατικό σύστηµα παρέµβασης, για να αντιδρά πιο γρήγορα η ΕΕ και
  •   µια πιο ισορροπηµένη εφοδιαστική αλυσίδα που θα δίνει στους παραγωγούς τη δυνατότητα να πετυχαίνουν πιο δίκαιη τιµή για το προϊόν τους.
Από την πλευρά του, ο Χόγκαν ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί η Κοµισιόν να αυξήσει περαιτέρω το όριο αποθεµατοποίησης στους 350.000 τόνους καθώς στις 25 Μαΐου συµπληρώθηκε το ανώτατο όριο των 218.000 τόνων. Επίσης, ο ίδιος αναγνώρισε τη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει ο κλάδος λόγω της υπερπροσφοράς. Σηµειώνεται ότι, οι παραδόσεις γάλακτος στις βιοµηχανίες της Ε.Ε. αυξήθηκαν το 2014 και το 2015 κατά 4,4% και 2,6% αντίστοιχα. Ενώ, το α’ τρίµηνο του 2016, η συγκέντρωση γάλακτος αυξήθηκε κατά 7,2%.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία