BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Αβάντα από τις λιγότερες εκτάσεις για το καλαμπόκι

Τα εχέγγυα για να πάει καλύτερα στην αγορά έχει φέτος το καλαµπόκι, η συγκοµιδή του οποίου ξεκινά στις πρώιµες περιοχές αρχές Σεπτεµβρίου, µιας και γενικά στη χώρα µπήκαν λιγότερα στρέµµατα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Αβάντα από τις λιγότερες εκτάσεις για το καλαμπόκι

0
0
Κύρια αιτία για τη µείωση των εκτάσεων ήταν ότι οι παραγωγοί λόγω των περσινών χαµηλών τιµών και του υψηλού κόστους εισροών στράφηκαν σ’ άλλες καλλιέργειες όπως το σκληρό σιτάρι και ο ηλίανθος. «Είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στη διαµόρφωση των τιµών και της αγοράς. Ένας για παράδειγµα είναι και οι εισαγωγές από Βουλγαρία και Ρουµανία», σηµειώνει στην Agrenda o Π. Τέγας από το Τµήµα Εµπορίας της Ένωσης Αγρινίου. «∆εν προβλέπω µεγάλες διακυµάνσεις σε σχέση µε πέρσι, όµως είναι νωρίς ακόµα για να έχουµε ξεκάθαρη εικόνα τιµών», προσθέτει ο ίδιος.

«Στην περιοχή της Φλώρινας είναι ακόµα πράσινα τα καλαµπόκια. Το αλώνισµα γίνεται µες το Νοέµβριο. Όµως, εκτιµώ ότι θα πάει καλύτερα από πέρσι, γιατί έχει λιγότερα στρέµµατα», επισηµαίνει ο παραγωγός Γ. Ευθυµιάδης από το Αµύνταιο.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία