BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Μια ανάσα από τα 8 ευρώ το ανοικτό κελυφωτό φιστίκι

Η µείωση της παραγωγής και η αυξηµένη ζήτηση από το εξωτερικό, ενίσχυσε τις τιµές του ανοικτού κελυφωτού φιστικιού, που διαµορφώνονται κατά µέσο όρο στα 7,30-7,50 ευρώ το κιλό, όταν πέρσι δεν ξεπέρασαν τα 7-7,30 ευρώ.

Μια ανάσα από τα 8 ευρώ το ανοικτό κελυφωτό φιστίκι

5
0
Αισθητά υψηλότερες από το µέσο όρο οι τιµές για τον Α.Σ. Στεφανοβικείου σύµφωνα µε τον πρόεδρο του, Χρ. Κουκουτσέλο: «Η τιµή µας για το ανοιχτό φιστίκι κινήθηκε στα 7,90 ευρώ, ενώ πέρυσι κρατήθηκε στα 7,40 ευρώ».
Ο ίδιος απέδωσε την αύξηση και στο γεγονός ότι «ο συνεταιρισµός έχει παρακάµψει τους µεσάζοντες εξάγοντας κατευθείαν». Ωστόσο, ο κ.  Κουκουτσέλος αξιολογώντας την κατάσταση ανέφερε ότι οι παραγωγοί είναι «χαµένοι» από πέρυσι καθώς η τιµή δεν µπόρεσε να αντισταθµίσει τις ποσοτικές απώλειες που έφτασαν το 50%.

Αντιθέτως, η χρονιά εξελίχθηκε χωρίς απώλειες για την Αίγινα «µε την τιµή να φτάνει στα 7 ευρώ το κιλό για το ανοιχτό φιστίκι», όπως ανέφερε o πρόεδρος τον Α.Σ. Φιστικοπαραγωγών,  Ν. Σταµπουλής. «Αυτή τη τιµή δεν είναι καλή αλλά δεν µπορούµε να δώσουµε κάτι παραπάνω λόγω της φορολογίας, που έχει στήσει τους συνεταιρισµούς στον τοίχο» τόνισε ο ίδιος


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία