BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Μέσα στο Σεπτέμβρη η ολοκληρωμένη στα τεύτλα, δεσμεύεται το ΥΠΑΑΤ

Το μπαλάκι της ευθύνης στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, για τους δικαιολογημένους, όπως είπε, δισταγμούς των παραγωγών να συνεχίσουν να ασχολούνται με την καλλιέργεια των τεύτλων, έριξε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος δεσμεύτηκε εκ νέου ότι το υπουργείο θα κάνει το χρέος του και εντός Σεπτεμβρίου θα δώσει στους παραγωγούς τις επιδοτήσεις που δικαιούνται.

Δεν είναι αργά για όψιμη σπορά στα ζαχαρότευτλα

0
0

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 11 Σεπτεμβρίου στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5 της Θεσσαλονίκης, ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι συγκεκριμένα «το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε το χρέος του απέναντι στους παραγωγούς ζαχαρότευτλων. Αυτό για το οποίο δεσμευτήκαμε, πως θα πάρουν τις επιδοτήσεις εντός του Σεπτεμβρίου θα γίνει.

Το ίδιο όμως πρέπει να πράξει και η βιομηχανία της ζάχαρης λύνοντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα, τα οποία είναι κυρίως οικονομικά, εξαιτίας των οποίων πολλοί παραγωγοί εμφανίζονται, δικαιολογημένα, διστακτικοί στο να συνεχίσουν με αυτή την καλλιέργεια».

 

Αύξηση παραγωγής και άνοιγμα εργοστασίων

Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε επίσης ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό, όχι μόνο γιατί μια τέτοια τακτική ίσως οδηγήσει στο κλείσιμο ακόμα και αυτού του εργοστασίου στο Πλατύ (Ημαθίας), αλλά κυρίως διότι η χώρα μας σήμερα έφτασε να παράγει μόλις το 1/3 της ποσότητας ζαχαρότευτλων που δικαιούται να παράγει στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για μας στο υπουργείο ο στόχος είναι ξεκάθαρος.

Να αυξηθεί η παραγωγή και φυσικά να παραμείνει ανοικτό το εργοστάσιο της ζάχαρης στο Πλατύ και, γιατί όχι, να ξανανοίξει κάποιο από τα άλλα εργοστάσια που έκλεισαν. Το ότι πετύχαμε να αρχίσει η συνδεδεμένη ενίσχυση της παραγωγής τεύτλων από την 1/1/2015 και στεκόμαστε με κάθε τρόπο δίπλα στους παραγωγούς, δίνει το ξεκάθαρο μήνυμα του πόσο σημαντικό θεωρούμε το να ενισχυθεί και να αυξηθεί σταδιακά η παραγωγή ζαχαρότευτλων. Γι΄ αυτό θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα σημαντικότερα προβλήματα και να αρθούν οι δικαιολογημένες επιφυλάξεις των παραγωγών».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία