BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Στο κενό πέφτουν για άλλη μια φορά οι πληρωμές των βιοκαλλιεργητών

Οργισμένοι δηλώνουν στο Agronews οι βιοκαλλιεργητές με τις εξαγγελίες των αρμόδιων για τις πληρωμές των βιολογικών, οι οποίες για άλλη μια φορά έπεσαν στο κενό. Αφορμή αποτέλεσε η τελευταία ανακοίνωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Καρασμάνη ότι από τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν να μπαίνουν τα λεφτά στους λογαριασµούς των δικαιούχων της βιολογικής γεωργίας, για να ακολουθήσει λίγες µέρες µετά η καταβολή των ποσών της βιολογικής κτηνοτροφίας.

Στο κενό πέφτουν για άλλη μια φορά οι πληρωμές των βιοκαλλιεργητών

2
5

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί και αντίστοιχη ανακοίνωση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρη Αποστολάκου, που έκανε λόγο για προσπάθειες του οργανισμού να γίνουν οι πληρωμές των βιολογικών πριν βγει ο Νοέμβριος.

Ωστόσο, οι μέρες περνούν και οι βιοκαλλιεργητές ακόμα δεν βλέπουν τα χρήματα που δικαιούνται, ενώ συμπληρώνουν σχεδόν 3 χρόνια απλήρωτοι, σε μια περίοδο που η έλλειψη ρευστότητας και οι ανάγκες των παραγωγών συνεχώς αυξάνονται.  

Σύμφωνα με τις τελευταίες πάντως πληροφορίες, οι καταστάσεις πληρωμής των δικαιούχων βιοκαλλιεργητών βρίσκονται ακόμα στις αρμόδιες Διευθύνσεις Γεωργίας για έλεγχο, οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνουν τους αγρότες ότι δεν έχουν καμία σχετική εντολή για πληρωμές και οι αρμόδιοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δηλώνουν ότι δεν υπάρχει ακόμα οδηγία για πιστώσεις πριν τα τέλη του Δεκέμβρη.

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

04-12-2014 14:52SimD

Προφανώς προσμετρώνται στο "πρωτογενές πλεόνασμα". Δυστυχώς μόνον πλεόνασμα ψεύδους.

Απάντηση

03-12-2014 22:29giorgos

δυσκτυχως το κρατος δειχνει με το να μην πληρωνει προγραμματα 3 χρονων σε ανθρωπους που εχουν πληρωσει απο την τσεπη τους χρηματα για το συγκεκριμενο προγραμμα σε εποχες λιτοτητας τα ψεμματα που μας λεει συνεχως.....σημειωση οτι τα λεφτα του προγραμματος ειναι απο την ευρωπαικη ενωση και τα εχει παρει το ελληνικο κρατος....που τα χει δωσει ας μας πουν...πριν τις εκλογες...

Απάντηση

02-12-2014 15:43γιωργος

Κράτος δημοσίων υπαλλήλων όλοι οι άλλοι να πάτε πρόσφυγες για καλύτερο μέλλον.

Απάντηση

02-12-2014 13:11BESSY

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ! ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΜΕ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ. ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΕΦΤΕΙ! ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΛΕΟΝ!!!

Απάντηση

02-12-2014 11:07ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν ισχυει τιποτα, πουθενα δεν εχουν ξεκινησει πληρωμες. Ακομη μια φορα μας ειπανε ψεμματα, το γαιτανακι ψευτικων υποσχεσεων ξεκινα απο το 2012 και καλα κρατει μεχρι σημερα. Η ευθυνη ειναι αποκλειστικα του ΥΠΑΑΤ που μας εμπαιζει απροκαλυπτα και προφανως υποτιμα την νοημοσυνη μας. Συναδελφοι παθοντες, οταν και αν μας πληρωσουν οι κυριοι αυτοι μην ξεχασετε τα οσα εχουμε περασει απο αυτους. Τιμωρηστε τους με την ψηφο σας.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία