BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Απλήρωτοι 3 έτη δικαιούχοι αμειψισποράς με ξηρικές

Αποφασισμένοι να προσφύγουν νομικά κατά των αρμοδίων για τις πληρωμές, δηλώνουν οι «απελπισμένοι» καπνοπαραγωγοί που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αμειψισπορά με ξερικές καλλιέργειες από το 2012 και βρίσκονται ήδη στο τρίτο έτος εφαρμογής χωρίς να έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ.

Μέχρι 30 Απριλίου οι συμβάσεις για τον καπνό

3
0

Την ώρα, που οι καλλιεργητές τηρούν τις υποχρεώσεις τους, η πλευρά του υπουργείου – σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία- απαντά με αφερεγγυότητα, ασυνέπεια, εμπαιγμό και κοροϊδία, όπως οι προηγούμενες ηγεσίες.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή διαμαρτυρίας παραγωγών από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, προς τον πρωθυπουργό, τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, με την οποία οι καλλιεργητές τονίζουν το γεγονός ότι στα κατά καιρούς «πλάνα» των πληρωμών από τους αρμόδιους δεν περιλαμβάνονται και ζητούν να πληρωθούν άμεσα, ακόμα και «χτες». 

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμοι Κύριοι

Δεν πρόκειται να σας κουράσω με μία μακροσκελή επιστολή για να αποφύγω ίσως τον κίνδυνο να την πετάξετε πριν την διαβάσετε. Είμαστε ένας πολύ μικρός αριθμός αγροτών που ενταχθήκαμε στο Μέτρο 214 δράση 1.4 αμειψισπορά με ξερικές καλλιέργειες πρώην καπνοπαραγωγών, το 2012 και μέχρι τον Μάιο του 2015 δεν έχουμε πληρωθεί ούτε ένα ευρώ, παρά το ότι βρισκόμαστε στο τρίτο έτος εφαρμογής.

Στις διαμαρτυρίες μας προς το υπουργείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δικαιολογίες άπειρες, όπως θα πληρωθείτε τον Ιανουάριο 2015 μετά τον Φεβρουάριο. Μάλιστα, απάντησαν σε mail τον περασμένο Απρίλιο ότι κάνουν αναβάθμιση στα κομπιούτερ…..

Εμείς όμως έχουμε φτάσει στα όριά μας και το μόνο που μας απομένει είναι η αυτοκτονία, επειδή βλέπουμε τα παιδιά μας να πεινάνε, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να πληρώσουμε δάνεια, να κάνουμε ρύθμιση σε εφορία και ΟΓΑ κλπ. Έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια που εμείς τηρούμε τα συμφωνηθέντα και τιμούμε την υπογραφή μας, όταν από την άλλη πλευρά ο αντισυμβαλλόμενος, δηλαδή το υπουργείο, δηλαδή το κράτος, δεν κάνει το ίδιο.

Ο νέος υπουργός, που θα έλυνε τα προβλήματα, συνεχίζει την παράδοση αφερεγγυότητας, ασυνέπειας, εμπαιγμού και κοροϊδίας των προηγούμενων. Επικεφαλής σε έναν οργανισμό «μπαταχτσή», που με τις αποφάσεις, την προχειρότητα και την ανευθυνότητα που επέδειξε, οδήγησε τους περισσότερους από εμάς στην οικονομική καταστροφή. Το ζητούμενο είναι τι προτίθεται να κάνει, ήρθε να αλλάξει πράγματα ή να συνεχίσει την παράδοση;

Το γεγονός ότι στα πλάνα πληρωμών που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, εμείς για άλλη μια φορά «δεν υπάρχουμε», μας ανησυχεί. Παρακαλούμε πολύ ενημερώστε μας άμεσα για τις προθέσεις σας, όσον αφορά την πληρωμή του συγκεκριμένου προγράμματος. Το μόνο πού μπορούμε να κάνουμε είναι να αξιώσουμε με αξιοπρέπεια την τήρηση της συμφωνίας, της σύμβασης που υπογράψαμε από τη δική σας πλευρά. Επειδή η ανοχή, όπως και η υπομονή έχει τα όριά της, είμαστε αποφασισμένοι αν μέσα σε δέκα μέρες δεν έχουμε πληρωθεί να κινηθούμε νομικά κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώσουμε με επιστολή μας και τον Επίτροπο για θέματα Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τους Ευρωβουλευτές μας.

Παρακαλώ μη βάλετε παρατρεχάμενους, γραμματείς και συμβούλους στον κόπο να σκεφτούν δικαιολογίες, ωραία ψέματα ή να απαντήσουν άλλα αντί άλλων. Οι πληρωμές έπρεπε να είχαν γίνει με κάθε τρόπο «χθες». Απαντήστε μόνο αν θα γίνουν αύριο! Μπορείτε να μας βοηθήσετε;

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία