BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Τα στεγνά ταμεία πάνε πίσω τα επιδόματα ΟΓΑ

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία για να δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ σε 635.000 δικαιούχους, ενώ γίνονται προσπάθειες να πραγματοποιηθεί η πληρωμή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι το πρωί της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου.

Ασφάλιστρα φωτιά στον ΟΓΑ φέρνει το 2012

9
7

Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, το πρόβλημα της καθυστέρησης της εν λόγω πληρωμής έγκειται στο ζήτημα ρευστότητας του Κράτους, καθώς προέχει να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ.

Να σημειωθεί ότι οι άτυχοι είναι περίπου 635.000 δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων, οι οποίοι περίμεναν να πληρωθούν το χρονικό διάστημα 12 με 16 Οκτωβρίου. Ο προγραμματισμός που γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) είναι ότι τελικά, το κονδύλι των 225 εκατ. ευρώ που απαιτείται για να καταβληθεί η γ' δόση των οικογενειακών επιδομάτων, θα εκταμιευθεί ίσως στις 19 Οκτωβρίου αλλά ανοικτό είναι και να πάει μια ή δύο ημέρες πίσω.

Από τους 635 δικαιούχους οι 235.463 έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Οι υπόλοιποι 400.000 όμως πρόκειται να λάβουν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη στήριξη.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

19-10-2015 15:40neky

Δεν μας ενδιαφερει αν είναι αριστερή ή δεξιά ή κέντρο ή ενώσεις κομμάτων στην κυβέρνηση,πρέπει να μας ενδιαφερει να τηρείται η αρχή ότι ο λαός είναι κυριαρχος ως αναφερεται στο δημοκρατικό πολιτευμα της χώρας μας. Κατά τα αλλά οι προτεραιότητες τςη κυβέρνησης κατά πρώτον πρέπει να στοχευουν σε τρείς βασικούς αξονες : 1.Δημιουργία αισθηματος ασφαλεία μεταξύ των έλληνων πολίτων 2. Στην διαμορφωση υγιων συνθηκών ανάπτυξης του ελληνικού λαού (δημογραφική πολιτική,προσβαση στην εργασία,μείωση μεταναστευσεων) 3.Οικονομική πολιτική αξιοποίησης των παραγωγικών παραγόντων και δυνατότητων της χώρας . Δυστυχώς τίποτα από αυατά δεν συμβαίνει ή έχει παγώσει με αποτελέσμα την αύξηση της δυστυχίας των ελλήνων με ότι συνεπάγεται αυτό ,γιατί συμβαίνουν αυτά άραγε??

Απάντηση

15-10-2015 13:17μιχαλης

Πρωτη φορα φασιστερα. Όλα για τους λαθροπιθικους, όλα για τα λαθροδερματα που εχουν πνιξει την ελλαδα από ακρη σε ακρη. Οσο για τους ελληνες , φτωχεια, μιζερια, μειωση μισθων και συνταξεων, αυξηση οριων ηλικιας . Κάθε μετρο είναι στοχευμενο για έναν και μονο σκοπο. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ και αντικατασταση των ελληνων από λαθροαρουρια. Οσοι επιβιωσουν θα ζουν υπο το καθεστώς τρομου σε μια ισλαμοποιημενη ελλαδα Και βεβαια τα νεοτερα βιβλια ιστοριας θα μας αναφερουν σαν έναν λαο 10.000.000 που εξευτελισθηκαν και ταπεινωθηκαν από 300.

Απάντηση

15-10-2015 13:00γιαννησ

ντροπη ντροπη ντροπη τι αλλο να πω

Απάντηση

15-10-2015 10:47nikos

Συγγνωμη λεφτα για τουσ μισθούς των βουλευτών πώς έχετε? Νομίζω ότι κοροιδέυετε τόν κοσμάκη. Ακόμη περιμένω απο πέρυσι να πάρω τό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Και ήρθε ο καιρός να βάλουμε πάλι πετρελαιο. Αν δέν μπορείτε φύγετε μήν τυρανατε τόν κοσμάκη άλλο ΕΛΕΟΣ

Απάντηση

15-10-2015 10:16Βασίλης

Αγαπητη Λιτσα δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το αν έχουμε τα απαραίτητα για τα παιδιά μας. Άλλωστε όλα είναι ένα πολύ καλοστρωμένο σχεδιο για την ολοκληρωτική διαλυση της Ελληνικής πολυτεκνης και τριτεκνης οικογενειας. Η έλλειψη βοήθειας στην οικογένεια συμβάλλει αρνητικά στην δημιουργία νέων οικογενειων και την γήρανση των Ελλήνων και φυσικά τον εποικισμο της Χώρας μας από χιλιάδες λαθροπιθήκους.

Απάντηση

14-10-2015 16:35 Γιαννης

Ο μισθος τους μπαινει κανονικα!Κακα να παθουμε σαν λαος αφου ειμαστε βοδια.Δημθουργηκη ασαφεια δεν θελατε?Λουστητε την...

Απάντηση

14-10-2015 15:11Λιτσα

Θελω να ρωτησω κατι σε ολους αυτους αν δεν πληρωθουνε οταν πρεπει και κανουν μηνες πως θα νιωσουν αν δεν εχουν τα απαρετητα για τα παιδια τους.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία