BACK TO
TOP
Γνώμες

Η πίεση πέρασε και στην ελληνική σοδειά

Η γενικότερη τάση των εµπορευµάτων είναι αδύνατο να αφήσει ανεπηρέαστο και το βαµβάκι. Η Κίνα ολοένα µειώνει το ρυθµό των εισαγωγών της, ενώ οι υπόλοιποι αγοραστές της Άπω ανατολής εµφανίζονται διστακτικοί.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

2
0
Εφόσον επιβεβαιωθεί το ενδεχόµενο η Κίνα να διοχετεύσει στην εσωτερική της αγορά παλαιότερα αποθέµατα σε χαµηλές τιµές, οι εισαγωγές νήµατος θα µειωθούν και ως αποτέλεσµα θα πιεστούν και οι τιµές τους. Βέβαια, από πλευράς ίνας, τα επίπεδα των 60 σεντς ανά λίµπρα αποτελούν βασικότατο σηµείο στήριξης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΤο χρηµατιστήριο πιέζεται και οι τιµές της σοδειάς µας αδυνατούν να σταθούν στα επίπεδα των προηγούµενων εβδοµάδων. Πλέον βρισκόµαστε στα επίπεδα των 66-67 σεντς ανά λίµπρα ανάλογα ποιότητας και οι αγοραστές φυσικά βλέποντας τη γενικότερη κατάσταση των εµπορευµάτων δεν βιάζονται. Παράλληλα, οι Τούρκοι κλώστες δεν διανύουν µια καλή χρονιά λόγω των τιµών στο νήµα, µε αποτέλεσµα να αντιδρούν άγαρµπα σε ενδεχόµενα προβλήµατα φορτώσεων. Στην Αίγυπτο οι καθυστερήσεις πληρωµών, λόγω της έλλειψης δολαρίων, εξελίσσεται σε µεγάλο πρόβληµα, τόσο για τους εµπορικούς οίκους όσο και για τους εκκοκκιστές

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία