BACK TO
TOP
Γνώμες

Stop στη φτωχοποίηση

Η στρατηγική μείωσης αμοιβών εργαζομένων και συντάξεων σε βαλκανικά επίπεδα είναι αδιέξοδη και ολέθρια για τη χώρα. Στη Βουλγαρία οι μισθοί είναι τρεις φορές κατώτεροι από ότι στην Ελλάδα και όμως οι επενδύσεις οδηγούνται σε Γερμανία και άλλες πλούσιες χώρες όπου το εργατικό κόστος είναι πολλαπλάσιο.

Να ξεσκουμπισθούν

0
0

Η απαίτηση των δανειστών, αλλά και της λογικής, είναι η εξάλειψη του ελλείμματος των 20 δις ευρώ που έχει κάθε χρόνο το Δημόσιο· εισπράττει 50 δις και δαπανά 70 δις.
Η μείωση μισθών και συντάξεων μειώνει την κατανάλωση και τα έσοδα του κράτους από φόρους ενώ δεν φέρνει επενδύσεις για μείωση της ανεργίας· αντίθετα η ανεργία αυξάνεται λόγω πτώσης του τζίρου των επιχειρήσεων. Η μείωση των συντάξεων και των λοιπών κοινωνικών παροχών δεν φαίνεται να μειώνει τις δημόσιες δαπάνες γιατί αντισταθμίζονται από τις σπατάλες και αρπαχτές των κομματικών τρωκτικών.
Η πράσινες και γαλάζιες κομματικές ακρίδες που έκαναν τη χώρα ρημαδιό και προσδοκούν να ξανα-συγκυβερνήσουν δεν θέλουν και δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας τις βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται.
Απαιτείται δραστικότατη μείωση του κόστους λειτουργίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, της Βουλής, των βουλευτών, του αστυνομικού στρατού προστασίας τους, των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων από τους υπουργούς, μέχρι και τους μετακλητούς υπαλλήλους. Τα παραπάνω, πέραν των σημαντικότατων οικονομιών, θα έχουν συμβολικό και παιδευτικό χαρακτήρα για τους πολίτες.       
Απαιτείται άμεση και πλήρη κατεδάφιση των προνομίων των συνδικαλιστών του δημοσίου και των ΔΕΚΟ καταργώντας τις σχετικές διατάξεις. Ο εκτεταμένος και πολυπλόκαμος διακομματικός συνδικαλισμός μετέχει στην άσκηση εξουσίας και παράγει παρασιτισμό (οι συνδικαλιστές είναι πρακτικά αργόμισθοι), σπατάλες (είδες η ΔΕΗ;), ανομία, αναξιοκρατία και διαφθορά. Χωρίς την εξουδετέρωση της συνδικαλιστικής παθογένειας οι δημόσιες υπηρεσίες θα είναι μούχλα και φρένο στην επιχειρηματικότητα, που αυτή και μόνο αυτή θα φέρει επενδύσεις και θα μειώσει την ανεργία.
Απαιτείται εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης και απαλλαγή της από την επικυριαρχία της εκτελεστικής (κομματικής) εξουσίας. Η αργόσυρτη απονομή της δικαιοσύνης κοστίζει πανάκριβα. Απαιτείται απλοποίηση της νομοθεσίας. Η κοινωνία και οι επιχειρήσεις μπλέκονται στον ιστό χιλιάδων, εν πολλοίς, ανόητων νόμων. Αυτά και πολλά ακόμη για να σταματήσει η φτωχοποίηση των Ελλήνων. Ποια κυβέρνηση θα τα τολμήσει;

Ηλίας Εμμανουηλίδης



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία