BACK TO
TOP

Προγράμματα

el_renieris_greek_olive_oil_bottling_plant_2

Για το πρώτο έτος υλοποίησης κάθε εγκεκριμένη Ο.Ε.Φ. δύναται να λάβει προκαταβολή έως 15 Οκτωβρίου 2024, κατόπιν αιτήματός της μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2024 στον ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

aplopoihsh-neoi-agrotes

Οι πολλαπλές προκηρύξεις του προγράµµατος Νέων Αγροτών, ώστε να υπάρχει µία συνεχής ροή χρηµάτων προς εκείνους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά στο επάγγελµα, είναι κάτι που εγκαταλείφθηκε ως ιδέα ξανά γρήγορα.

254E13BC-F975-424B-80FA-FE1B541DF62C

Στην παράταση της περιόδου υποβολής ενδικοφανών προσφυγών στο πλαίσιο της 6ης Πρόσκλησης διετούς περιόδου δεσμεύσεων 2024-2025 της Δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2022 ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

prim-gia-meiwsh-antiviotikwn-aigoprovatotrofia

Παρέµβαση που θα αφορά στην ενίσχυση της πρόληψης και τη µείωση της χρήσης αντιβιοτικών στα αιγοπρόβατα, σχεδιάζεται στα πλαίσια του νέου ΠΑΑ µε ονοµασία «Μείωση της χρήσης αντιβιοτικών στην αιγοπροβατοτροφία».

micro-drip-watering-time__1_

Με ισχυρότερα κίνητρα και λιγότερη γραφειοκρατία, σχεδιάζουν οι διαχειριστικές αρχές το νέο επενδυτικό πρόγραµµα που θα αφορά επενδύσεις σε καινούργια συστήµατα άρδευσης στις αγροτικές εκµεταλλεύσεις.

programma-leader-mikrozuthopoieies

Συχνά στην Agrenda φιλοξενούνται προφίλ µικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή τοπικών προϊόντων, από µαρµελάδες, µέχρι αλεύρι και σαπούνια ελαιολάδου για την παρασκευή των οποίων χρησιµοποιούν δική τους πρώτη ύλη από τις αγροτικές εκµεταλλεύσεις που διατηρούν.

skaria-ergaleia-daneismou-agrotwn-mexri-2030

Εστίαση στα µεσοπρόθεσµα δάνεια µε διάρκεια ωρίµανσης έως 5 έτη, προϋπολογισµού έως 100.000 ευρώ, προσφορά αυτόνοµου κεφαλαίου κίνησης και απαραίτητη βοήθεια στα επιτόκια µε ολική ή µερική επιδότηση για ένα χρονικό διάστηµα, αναµένεται να περιλαµβάνει η στρατηγική για τη δηµιουργία των τριών νέων χρηµατοδοτικών εργαλείων της περιόδου 2025-2030 για τις αγροτικές εκµεταλλεύσεις της χώρας, µε βάση την ex ante µελέτη που θα ολοκληρωθεί µέσα στο ερχόµενο φθινόπωρο.

Nitroripansi_2_2

Στην ανάρτηση του προσωρινού πίνακα αποτελεσμάτων στο πλαίσιο της 6ης Πρόσκλησης διετούς περιόδου δεσμεύσεων 2024-2025 της Δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2022 προχωρησαν οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες έχουν χρονικό περιθώριο πέντε εργάσιμων ημερών (συγκεκριμένα από Τετάρτη 14 μέχρι Τετάρτη 21 Αυγούστου) για την υποβολή τυχόν- ενδικοφανής προσφυγής.

φαρμα

Πιο επίκαιρο από ποτέ µοιάζει το υπό διαµόρφωση νέο Μέτρο του ΠΑΑ «Επενδύσεις στη βιοασφάλεια των παραγωγικών ζώων», µετά την εµφάνιση κρουσµάτων της πανώλης των µικρών µηρυκαστικών στη χώρα µας.

9_pin_12

Με το 60% περίπου του πληθυσµού του θεσσαλικού Καραγκούνικου προβάτου να έχει εκλείψει µέσα στην περίοδο 2009-2022, καιρός ήταν να συµπεριληφθεί η συγκεκριµένη φυλή που συναντάται στα πεδινά της ∆υτικής Θεσσαλίας, στο Μέτρο των Σπανίων Φυλών.

16-17_b_2

Μέρα µε τη µέρα, µήνα µε το µήνα, «παίζει» η δυνατότητα αίτησης στο επερχόµενο πρόγραµµα Νέων Αγροτών. Όπως έχουν τα πράγµατα, υποψήφιοι δικαιούχοι θα µπορούν να είναι όσοι πήραν τη βεβαίωση νεοεισερχόµενου από το ΜΑΑΕ από τον Μάρτιο του 2023 και µετά.

young-farmer-Ben-Campbell-supplied

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Β’ 4572) γίνονται τροποποιήσεις της εισοδηματικής στήριξης για το πρόγραμμα γεωργών νεαρής ηλικίας. Σημειώνεται πως τα αποθέματα δικαιωμάτων χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα για τη χορήγηση δικαιωμάτων ενίσχυσης σε γεωργούς νεαρής ηλικίας, νεοεισερχόμενους γεωργούς και κτηνοτρόφους, οι οποίοι κατείχαν ειδικά δικαιώματα έως και το 2022 για το βόειο και αιγοπρόβειο κρέας.

image_4

Στις 9 Αυγούστου ανοίγει το σύστημα για αιτήσεις στο μέτρο σύστασης Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών, το οποίο έχει προϋπολογισμό 31,2 εκατ. ευρώ και προϋποθέτει την υποβολή αίτησης με προσεγμένο πενταετές πλάνο. Η δράση απευθύνεται σε σχήματα με τουλάχιστον 12 μέλη φυτική και 8 στη ζωική. Κατά παρέκκλιση, για τις βιολογικές Ομάδες Παραγωγών, το σύνολο των νήσων εκτός Κρήτης και Ευβοίας και τις ορεινές περιοχές, οι ελάχιστοι συμμετέχοντες στην Ομάδα διαμορφώνονται σε 6 αντί για 12.

nea-drash-paa

Αυξηµένα ποσά για όλες τις καλλιέργειες στο Μέτρο Κοµφούζιο, την προσθήκη του πρόβατου Καραγκούνικο στις επιδοτούµενες Σπάνιες Φυλές, έξτρα κίνητρα σε Σχέδια Βελτίωσης και Μεταποίηση για εκµεταλλεύσεις στις Περιοχές Μετάβασης και ένα νέο Μέτρο ενίσχυσης για την κάλυψη του 100% του κόστους για ζηµιές σε φυτικό, ζωικό κεφάλαιο και πάγια, προβλέπει η 2η τροποποίηση του ελληνικού Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ.

10-11_02_2

Στην ένταξη όλων των επιλέξιμων δικαιούχων γεωργών με υπερδέσμευση επί πλέον πόρων 52,5 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα Απονιτροποίησης διετούς περιόδου δεσμεύσεων 2024-2025 προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

komfoyzio_2

Περιθώριο μέχρι τις 9 Αυγούστου για τη Δράση 10.1.08 του Κομφούζιο και μέχρι τις 19 του μήνα για Νιτρορύπανση, Προστασία της Άγριας Ορνιθοπανίδας, Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Θήρας προκειμένου να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους έχουν οι δικαιούχοι παραγωγοί των ανωτέρω δράσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία