BACK TO
TOP

ΤΟΠΙΚΕΣ

ΦΩΤΟ_1

Να εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο μέσο για τη στήριξη των πληγέντων παραγωγών μυδοκαλλιέργειας, καθώς και να επιδιώξει κοινή λύση με άλλες μεσογειακές χώρες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δεσμεύτηκε ο ΥπΑΑΤ, Κώστας Τσιάρας σε ευρεία σύσκεψη την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

τσια

Ο Κώστας Τσιάρας εγκαινίασε τα αλιευτικά καταφύγια της Γλυφάς και Αχλαδίου Φθιώτιδα. Η αξία του εν λόγω έργου ανέρχεται στα 4,8 εκατ. ευρώ και ως στόχο έχει την ενίσχυση της αλιείας στην περιοχή της Φθιώτιδας, διευρύνοντας τις δυνατότητες εξυπηρέτησης μεγαλύτερων και περισσότερων σκαφών.

BICK200520_PomHarvest20_20200512_0045-scaled-1-2048x1366

Λίγο καλύτερη αφετηρία βρίσκει φέτος το ρόδι, με τον πρώτο φρέσκο καρπό που μαζεύεται σε Άργος και Λαμία να φεύγει από το χωράφι με 1,20 ευρώ το κιλό, έναντι 1,0 ευρώ πέρυσι, όπως εξηγεί στο Fresher η παραγωγός Ξένια Γκαλέτση.

istockphoto-974684204-612x612_24

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά.

hh-transformed

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα έχει ανακύψει την φετινή χρονιά στην μηλοκαλλιέργεια σχετικά με τα ηλιακά εγκαύματα στον καρπό του μήλου, στο σύνολο των περίπου 14.000-15.000 στρεμμάτων μηλιάς που καλλιεργούνται. Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν επηρεάσει το τυπικό χρώμα του φλοιού, με αποτέλεσμα τα μήλα να χάνουν την εμπορική τους αξία.

6165666-1024x683

«Με τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μας θα μείνει ζωντανός ο νομός Καρδίτσας»: Με αυτό το σύνθημα, εργατικά σωματεία, σύλλογοι αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, άλλοι μαζικοί φορείς οργανώνουν παν-καρδιτσιώτικο συλλαλητήριο την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ. στον Παλαμά, ένα χρόνο μετά τον Daniel.

zimies-sofades-4-1

Αυτοψία πραγματοποίησε o αντιπεριφερειάρχης Κ. Τέλιος στις Τ.Κ του Δήμου Σοφάδων, Καππαδοκικό, Αγ. Βησσάριο και Λεοντάρι, παρουσία του δημάρχου Σοφάδων Δημ. Κατσή, του αντιδημάρχου Σ. Γιαννακού, του προέδρου της Τ.Κ Καππαδοκικού Αν. Σουτόγλου και αρκετών αγροτών – παραγωγών, των οποίων οι καλλιέργειες, κυρίως βαμβάκι, καλαμπόκι και μηδική, επλήγησαν σοβαρά από τη βροχόπτωση, τη χαλαζόπτωση και την ανεμοθύελλα του περασμένου Σαββάτου 7/8.

epidoma_oreines_meionektikes_perioxes_21_2_2020

Ανοικτή για αιτήσεις θα είναι έως τις 30 Οκτωβρίου η ψηφιακή πλατφόρμα που αφορά στη χορήγηση της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών, που διαμένουν μόνιμα σε Ορεινές και Μειονεκτικές Περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον ΟΠΕΚΑ.

istockphoto-1211809312-612x612_15

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα μέχρι τις πρωινές ώρες, από τα ξημερώματα μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

velvento-xalazi-kaliergeies-2-1024x614

Λίγα λεπτά έντονης χαλαζόπτωσης στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου ήταν αρκετά για να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών σε Φθιώτιδα, Δυτική Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία, με κλιμάκια του ΕΛΓΑ να επισκέπτονται από την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου τις πληγείσες περιοχές.

istockphoto-1320612176-612x612_15

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

avorani-kalliergeies-4

Στις σοβαρές κι εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν από χαλαζόπτωση οι καλλιέργειες στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας αναφέρεται διεξοδικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Τσιάρα.

201705301613043134

Η ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία συλλήψεων δάκου στο δίκτυο παγίδων, την πορεία του ελαιοκάρπου και την ανάγκη να προστατευθεί ο ελαιόκαρπος από το δάκο, προχωρά στη διενέργεια 3ου γενικού δολωματικού ψεκασμού από 6-9-2024 στον Δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες: Γόννοι, Ελαία, Ελάτεια, Μακρυχώρι, Συκούριο, Νέσσωνα, Καλοχώρι, Κυψελοχώρι, Όσσα, Πουρνάρι.

istockphoto-1079185338-612x612_14

Στο Ιόνιο τοπικές βροχές και καταιγίδες το πρωί κυρίως στα βόρεια. Στα ηπειρωτικά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός.

kritielia

Πρωτοφανής είναι η έκταση της αποξήρανσης των λιόφυτων στο Μεραμπέλλο Κρήτης, δείχνοντας για ακόμα μια φορά τα σοβαρά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ελαιοπαραγωγοί, ελέω της κλιματικής αλλαγής.

1_296

Στο Ιόνιο αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με λίγες τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες τοπικούς όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία