BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Τα τέλη για τους παραγωγούς λαϊκών της Ηλείας

Υποχρεωμένοι να προκαταβάλουν πλέον το αντίτιμο που αφορά τα τέλη σε μηνιαία βάση είναι από ‘δω και στο εξής οι παραγωγοί πωλητές των λαϊκών αγορών της Αμαλιάδας, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε ο δήμος Ήλιδας.

Στα δύο κόβονται οι λαϊκές αγορές με το διαχωρισμό παραγωγών-εμπόρων

4
0

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, με το νέο τρόπο καταβολής, ο δήμος θα μπορεί να εισπράττει τα τέλη και θα αποφευχθεί το φαινόμενο της συσσώρευσης οφειλομένων τελών εκ των οποίων πολλά μπορεί και να μην εισπραχθούν ποτέ σε περίπτωση που οδηγηθούν σε παραγραφή. Εν τω μεταξύ, οι παραγωγοί πωλητές των λαϊκών αγορών θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν μικρά ποσά σε μηνιαία βάση.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Χρήστος Φωτόπουλος κάνει γνωστό, με την ανακοίνωσή του, ότι με την απόφαση 587/2014 ορίζονται τα τέλη της λαϊκής αγοράς για το έτος 2015, βάσει της οποίας καθιερώνεται ημερήσιο τέλος.

Η καθιέρωση του ημερήσιου τέλους έχει ως εξής:

α) αγροτικά προϊόντα, ημερήσιο τέλος 2,50 ευρώ (αναγωγή του ετήσιου τέλους 135 ευρώ).

β) έμποροι, ημερήσιο τέλος 5,76 ευρώ (αναγωγή του ετήσιου τέλους 300 ευρώ).

γ) βιομηχανικά προϊόντα, ημερήσιο τέλος 9,23 ευρώ (αναγωγή του ετήσιου τέλους 480 ευρώ).

Η καταβολή των τελών χρήσης χώρου Λαϊκής Αγοράς θα γίνεται στο εξής μηνιαίως και προκαταβολικά και η απόφαση αυτή τίθεται σε ισχύ από 1/1/2015.

Σημειώνεται ότι «η είσπραξη των αναλογούντων τελών θα γίνεται από το Τμήμα Ταμειακής Λειτουργίας του Δήμου με την έκδοση Διπλοτύπου όπου θα αναφέρονται οι ημερομηνίες που θα μπορεί να προσέρχεται στο χώρο της λαϊκής αγοράς ο κάθε επαγγελματίας. Η ταμειακή τακτοποίηση του ημερήσιου τέλους και η τακτοποίηση των υφιστάμενων οφειλών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την δραστηριοποίηση του κάθε επαγγελματία στο χώρο της λαϊκής αγοράς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι πωλητές της λαϊκής αγοράς έχουν προθεσμία μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου για να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να αναθεωρήσουν τις άδειές τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία