BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

Απώλεια εισοδήματος ως 30% και έξοδα πιστοποίησης καλύπτουν τα βιολογικά

Μπορεί οι βιοκαλλιεργητές της τρέχουσας προγραµµατικής περιόδου να µην έχουν πάρει ευρώ από τις εγκεκριµένες ενισχύσεις και να περιµένουν γι’ αυτό το Σεπτέµβριο, ωστόσο τα νέα για τη νέα προγραµµατική 2015-2020, µε βάση την υποβληθείσα πρόταση, είναι µάλλον καλά.

Απώλεια εισοδήματος ως 30% και έξοδα πιστοποίησης καλύπτουν τα βιολογικά

2
0

Συγκεκριµένα, µέσω του µέτρου 3 «Συστήµατα ποιότητας γεωργικών προϊόντων και τροφίµων» ο βιοκαλλιεργητής µπορεί να ενισχυθεί για δραστηριότητες όπως:

-έρευνα της αγοράς, επινόησης και σχεδιασµού προϊόντος υποχρεωτικών ελέγχων σε σχέση µε τα συστήµατα ποιότητας

-την προετοιµασία των αιτήσεων αναγνώρισης των ονοµασιών προέλευσης

- για τα µέτρα υποχρεωτικών ελέγχων σε σχέση µε τα συστήµατα ποιότητας

Ταυτόχρονα µέσω του µέτρου 11 «Βιολογική Γεωργία» µπορεί να καλύψει το διαφυγόν εισόδηµα, το κόστος των συναλλαγών και γενικότερα οποιοδήποτε κόστος είναι επιλέξιµο και δεν καλύπτεται από το µέτρο 3, όπως είναι οι δαπάνες χηµικών αναλύσεων εδάφους και νερού, τις δαπάνες διάγνωσης για την επιλογή του τύπου των δεσµεύσεων κ.α. Επιπλέον αν ο ενδιαφερόµενος βρίσκεται σε νησιωτική περιοχή (εκτός Κρήτης και Εύβοιας) ο φάκελός του εξυπηρετείται κατά προτεραιότητα όσον αφορά και τα δύο µέτρα.

 

Ύψος ενίσχυσης

Το ανώτατο ετήσιο ποσό της ενίσχυσης για τα συστήµατα ποιότητας καθορίζεται σε 3.000 ευρώ ανά γεωργική εκµετάλλευση , ενώ η ένταση της ενίσχυσης ορίζεται στο 100 % των επιλέξιµων δαπανών. Όσον αφορά τη βιολογική γεωργία οι ενισχύσεις χορηγούνται ετησίως για να αποζηµιώνουν τους δικαιούχους για το σύνολο ή µέρος των πρόσθετων δαπανών, του διαφυγόντος εισοδήµατος και του κόστους συναλλαγής, έως 20%, ενώ για οµάδες παραγωγών φτάνει το 30%

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία