BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Τέλη Ιουλίου οι τιμές για επιτραπέζια σταφύλια

Μέχρι τέλη του μήνα η Ένωση Ηρακλείου πρόκειται να ανακοινώσει τις τιμές παραγωγού.

Υπομονή μέχρι Σεπτέμβρη για το επιτραπέζιο σταφύλι

0
0
Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του προέδρου της συνεταιριστικής οργάνωσης Ανδρέα Στρατάκη, των διευθυντών, των προϊσταμένων και των αρμοδίων γεωπόνων της ΕΑΣ, στη διάρκεια της οποίας έγιναν οι πρώτες εκτιμήσεις.

Τα υπηρεσιακά στελέχη της Ένωσης θα κάνουν έρευνα αγοράς για να επανέλθουν σε λίγες ημέρες με εισηγήσεις, οι οποίες θα τεθούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. «Τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη έχουν επιφορτισθεί με το καθήκον της έρευνας αγοράς για το επιτραπέζιο σταφύλι. Μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα συνεδριάσει η διοίκηση της Ένωσης, για να αποφασίσει την τακτική της και το εύρος των τιμών ανάλογα με την ποιότητα των σταφυλιών» είπε ο κ. Στρατάκης και επεσήμανε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα ισχύσουν διαφορετικές τιμές για τα χοντρόρωγα τύπου τόμσον από τα ψιλόρωγα επιτραπέζια σταφύλια.

Σύμφωνα με τον ίδιο η χρονιά φέτος είναι σχετικά όψιμη, πράγμα που δίνει περιθώρια συγκρατημένης αισιοδοξίας, καθώς τα κρητικά σταφύλια δεν θα συμπέσουν στην ευρωπαϊκή αγορά με το μεγάλο όγκο των ισπανικών. Να σημειωθεί ότι η Ισπανία περιμένει και φέτος υψηλή παραγωγή, μειωμένη όμως σε σύγκριση με το μέσο όρο.  Ο κ. Στρατάκης τόνισε ότι στην Κρήτη η παραγωγή φέτος θα είναι ικανοποιητική σε όγκο και ποιότητα.

Κατά τον ίδιο, οι  πληρωμές των παραγωγών θα γίνουν χωρίς τη χρήση δανείου. «Θα πληρώνονται σε διάστημα 20-25 ημερών από τις ημερομηνίες παραλαβής, με ποσά που θα προκύπτουν από τις εξαγωγές των σταφυλιών» επεσήμανε ο κ. Στρατάκης.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία