BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Κάηκαν ολοσχερώς 300 ελαιόδεντρα στην Ηλεία

Οι παραγωγοί προχωρούν σε αιτήσεις ζημιάς, ενώ πρέπει να κάνουν και δηλώσεις ΟΣΔΕ.

0
0

Από την επίσκεψη-αυτοψία γεωπόνων του ΕΛΓΑ στις περιοχές Σκιλλουντίας, Φρίξα, Ραχών και Καλυβακίων προέκυψε ότι περίπου 300 ελαιόδεντρα κάηκαν ολοσχερώς, ενώ άλλα 7.000 -8.000 δέντρα έχουν επηρεασθεί από τη φωτιά, χωρίς να δύναται να οριστεί από τώρα το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί. Η οριστική εκτίμηση υπολογίζεται να γίνει σε βάθος τετραμήνου.

Συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση για τις συνέπειες που είχαν οι πρόσφατες πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώθηκαν στην περιοχή Σκιλλουντίας, Φρίξα, Ραχών και Καλυβακίων στο νομό Ηλείας, είχε ο Αντιπεριφρειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος με το διευθυντή του ΕΛΓΑ Πάτρας Γιώργο Κεχαγιά, την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στα γραφεία του ΕΛΓΑ Πάτρας.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχουν οι συγκεκριμένες πυρκαγιές, η οποίες προκάλεσαν σημαντικές για την εποχή ζημιές, ο  Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν στα ελαιόδεντρα των περιοχών της μεγάλης πυρκαγιάς είναι σοβαρές, ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε αμέσως για μια αρχική εκτίμηση των ζημιών». Ωστόσο ξεκαθάρισε πως για την τελική εκτίμηση θα χρειαστούν τέσσερεις με πέντε μήνες περίπου, ζητώντας ταυτόχρονα από τους παραγωγούς να κάνουν υπομονή.

Σημειώνεται εδώ πως παρόλα αυτά οι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν άμεσα τις αιτήσεις αποζημίωσης στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και να φροντίσουν, όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμα, να καταγράψουν τις καλλιέργειες τους στο ΟΣΔΕ για το έτος 2018.

Ο κ. Μητρόπουλος δεσμεύτηκε τέλος πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα και θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΕΛΓΑ για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία