BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Διάλογο για τη διάρκεια ζωής στο γάλα προανήγγειλε ο Αποστόλου

Ότι θ’ ανοίξει η διαδικασία διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς για να επανεξετάσει τη μείωση της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος, δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου σε συζήτηση που διεξήχθη στη βουλή, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή Κοζάνης, Γ. Κασαπίδη.

Νέο διατροφικό σκάνδαλο στα Βαλκάνια

0
0

Συγκεκριμένα, κύρια αναφορά έγινε στο φλέγον ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης στην καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς που αναγκάστηκαν, εξαιτίας λοιμωδών νοσημάτων των κοπαδιών, να θανατώσουν τα ζώα τους και τώρα λόγω έλλειψης ζωικού κεφαλαίου απειλείται η βιωσιμότητα της επιχείρησής τους.

Παράλληλα ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε στο εθνικό ζήτημα της εκχώρησης του ονόματος της "ΦΕΤΑΣ" στον Καναδά και τη Σιγκαπούρη επιδιώκοντας να γνωστοποιηθεί η θέση της νέας κυβέρνησης στο θέμα αυτό.

Τέλος, ζήτησε την υλοποίηση της υπόσχεσης του υπουργού για επαναφορά της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος στις πέντε ημέρες, αλλά και την άρση της απόφασης για την κυκλοφορία στην αγορά της Ε.Ε. μελιού που περιέχει μεταλλαγμένη γύρη χωρίς σχετική σήμανση.

Καθυστερήσεις

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός αφού παραδέχτηκε την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων των προγραμμάτων εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου για το έτος 2014, ανακοίνωσε την εντός λίγων εργασίμων ημερών δημοσιοποίηση σχετικής ΚΥΑ που θα αφορά στα έτη 2014 και 2015.

Επιπλέον γνωστοποίησε και τη λήψη απόφασης να χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά εμβόλιο με σκοπό την πρόληψη έναντι του καταρροϊκού πυρετού. Τόνισε μάλιστα ότι οι κτηνοτρόφοι θα αναλάβουν μόνο το κόστος του εμβολίου που θα ανέρχεται στο 1 με 1,2 €, ενώ το κράτος  θα αναλάβει το κόστος της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Σχετικά με το ζήτημα της φέτας ξεκαθάρισε ότι η παρούσα κυβέρνηση δε μπορεί να αποδεχτεί την υπάρχουσα προσυμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά και ότι θα δώσει μάχη προς την κατεύθυνση αυτή.

Αναφορικά με τα μεταλλαγμένα ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλίας στο Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες για την απαγόρευση με κάθε τρόπο εισαγωγής των μεταλλαγμένων σε χώρες της Ε.Ε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία