BACK TO
TOP
Μοντέρνες Καλλιέργειες

Η καθυστέρηση υπογραφής ΚΥΑ ακυρώνει τη δυνατότητα καλλιέργειας κάνναβης

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει τη μη δοκιμή των ποικιλιών κάνναβης (από ερευνητές του ΕΛΓΟ-Δήμητρα) και τη μη σύνταξη της ΚΥΑ, ο Ηλίας Εμμανουηλίδης, βασικός συντάκτη της μελέτης που εκπόνησε το ΕΘΙΑΓΕ –για την κλωστική (βιομηχανική) κάνναβη.

Η καθυστέρηση υπογραφής ΚΥΑ ακυρώνει τη δυνατότητα καλλιέργειας κάνναβης

0
0

Ο ίδιος απέστειλε σχετική επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, κρούοντας καμπανάκι για την απώλεια μιας ακόμη καλλιεργητικής σεζόν.

Αναλυτικά η επιστολή του Ηλία Εμμανουηλίδη με θέμα: Και η άνοιξη 2016 θα χαθεί για την κάνναβη

Η από 2 Δεκεμβρίου απάντηση του αν. Υπουργού κ. Μπόλαρη σε σχετική Ερώτηση για την κάνναβη επαναλαμβάνει για 5η φορά το έργο Ερωτήσεις Βουλευτών – Απαντήσεις Υπουργείου· με την υπόθεση να τραινάρει στο διηνεκές.

Κύριοι Υπουργοί, οι αγρότες μας δεν πρόκειται να μπορέσουν την άνοιξη του 2016 να σπείρουν κάνναβη· όπως δεν μπόρεσαν και την άνοιξη του 2014 παρά τη διαβεβαίωση του πρώην αν. Υπουργού Μάξ. Χαρακόπουλουλου στις 11.7.2013.

Η άνοιξη 2016 χάνεται ακόμη και για τις δοκιμές των σύγχρονων ποικιλιών κάνναβης, διότι δε φτάνει ο χρόνος· γιατί πότε θα εισάγουν τους σπόρους από διάφορες χώρες, πότε θα τους ξεχωρίσουν σε τι είναι κατάλληλες, για ίνες, για καρπό, για μικτή παραγωγή, σε ποιες περιοχές της χώρας μας, πότε θα δεσμευτούν και θα προετοιμασθούν τα χωράφια, πότε ένα σωρό ενέργειες για αξιόπιστα αποτελέσματα;   

Είναι απαράδεκτη η μη δοκιμή των ποικιλιών κάνναβης (από ερευνητές του ΕλΓΟ-Δήμητρα) και η μη σύνταξη της Κ.Υ.Α., όταν είναι γνωστές οι σχετικές πρακτικές για την κάνναβη στις όποιες χώρες της Ε.Ε. καλλιεργείται.

Η περιπέτεια της κάνναβης είναι δείγμα τυπικό του τέλματος των αγροτικών υπηρεσιών και δείχνει πόσο βαθειά πρέπει να είναι η μεταρρύθμισή τους, η αλλαγή νοοτροπίας τους και κυρίως η αποπολιτικοποίησή τους (μνημονιακή υποχρέωση).

Περιστέρι 9 Δεκεμβρίου 2015

Το παρόν κοινοποιείται σε ΜΜΕ, βουλευτές, ενδιαφερομένους και εις μάτην αναμένοντες.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία