BACK TO
TOP

Σιτηρά - Ρύζι

papadogianis_M_3_5

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου φυσικά και επικρατεί δυσαρέσκεια για τις σηµερινές τιµές και ανησυχία για τα επίπεδα τιµών που ενδέχεται να έχουµε στο ξεκίνηµα της νέας σοδειάς. Αναφορικά µε τις τελευταίες τιµές εξαγωγής, οι πωλητές είναι διατεθειµένοι να πουλήσουν στα 310 ευρώ ο τόνος FOB για τα µέτρια προς χαµηλής ποιότητας σιτάρια, εντούτοις οι Ιταλοί αγοραστές δεν ενθουσιάζονται.

papadogianis_M_3_5

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου οι τιµές εξαγωγής µειώθηκαν 5-10 ευρώ σε σχέση µε την προηγούµενη εβδοµάδα, µε τους Ιταλούς αγοραστές να δείχνουν νωχελικό ενδιαφέρον στα 310 ευρώ ο τόνος.

nees-kaliergies-ruziou

Το ελληνικό ρύζι έχει περιέλθει σε κρίσιµη καµπή και για να συνεχίσει να έχει και στο µέλλον τη δυναµική και τις προοπτικές που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια, εντός και εκτός συνόρων, προϋποθέτει ότι όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας αξίας του προϊόντος, θα καταρτίσουν έγκαιρα έναν «οδικό χάρτη» για την επόµενη ηµέρα.

papadogianis_M_3_5

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου, κατόπιν της πώλησης 150.000 τόνων από την Τουρκία οι εµπορικοί οίκοι που δραστηριοποιούνται στις εξαγωγές ελληνικού σκληρού, µείωσαν τις τιµές που µπορούν να πληρώσουν στα επίπεδα των 330 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας.

papadogianis_M_3_5

Στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου η αγορά της Αλγερίας αποκλείεται να καλυφθεί από τη σοδειά µας, λόγω ποιοτήτων και ποσοτήτων. Θα καλυφθεί κατά τα φαινόµενα µε σιτάρια από τον Καναδά, το Μεξικό και την Αυστραλία.

papadogianis_M_3_5

Στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου επικρατεί «νέκρα», η οποία δεν οφείλεται αποκλειστικά στην περίοδο των Χριστουγέννων και του τέλους του έτους, αλλά και στην απροθυµία των αγοραστών να µπουν δυναµικά στην αγορά µας.

papadogianis_M_3_5

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου ακούγεται πως ένα κοµµάτι από την τελευταία δουλειά της Τυνησίας των 75.000 τόνων θα καλυφθεί µε ελληνικά σιτάρια, µε τις τιµές για την ώρα να κυµαίνονται στα 340 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας.

papadogianis_M_3_5

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου οι τιµές εξαγωγής κυµαίνονται στα επίπεδα των 330 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, δηλαδή 10-15 ευρώ χαµηλότερα από τις προηγούµενες τιµές.

papadogianis_M_3_5

Στην ελληνική σοδειά σκληρού σίτου βλέπουµε µια µικρή διόρθωση τιµών στην εξαγωγή. Ενώ µέχρι πρότινος οι Ιταλοί αγοραστές πλήρωναν µέχρι 340-345 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, πλέον οι τιµές τους κυµαίνονται στα 330 ευρώ ο τόνος FOB, επίπεδα στα οποία σηµειώθηκαν νέες πωλήσεις. Στην τοπική αγορά οι µύλοι αγοράζουν τα καλά φετινά σκληρά γύρω από τα 350 ευρώ ο τόνος παραδοτέα στον µύλο.

papadogianis_M_3_5

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου οι τιµές εξαγωγής φαίνεται να ξεκόλλησαν από τα χαµηλά τους, από τα 320 ευρώ ο τόνος, κυµαινόµενες πλέον στα 335 µε 340 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας για τα χαµηλής ποιότητας σιτάρια.

papadogianis_M_3_5

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου, η εξαγωγή παραµένει στα 320 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας για τα χαµηλής ποιότητας σιτάρια, επίπεδα στα οποία έχουν σηµειωθεί κάποιες πωλήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία