BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Kόπωση στα σκληρά σιτάρια

Ξεπεράστηκε ο πανικός των προηγούµενων εβδοµάδων στη ελληνική αγορά του σκληρού σίτου και πλέον οι αγοραστές κρατούν µια πιο συντηρητική στάση απέναντι στις τιµές µας. Από την Ιταλία όπου µέχρι πρότινος η ζήτηση χαρακτηριζόταν πιεστική, οι µύλοι ατόνησαν το ενδιαφέρον τους και αυτό φάνηκε στις τιµές. Ενώ την προηγούµενη εβδοµάδα κουβεντιάζονταν τα 385 ευρώ ο τόνος FOB για µέτριες ποιότητες, πλέον οι τιµές κυµαίνονται στα 380 ευρώ ο τόνος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Kόπωση στα σκληρά σιτάρια

0
0
Σύµφωνα µε παράγοντες του κλάδου τα περιθώρια πτώσης δεν είναι µεγάλα, καθώς εξακολουθούν τα σκληρά να είναι σε έλλειψη παγκοσµίως, απλά µπορεί να δούµε ένα διάστηµα ισορροπίας µέχρι να φανούν οι προθέσεις των µύλων όσο πλησιάζουµε στο νέο έτος. Οι τιµές παραγωγού έχουν φτάσει στα 37 λεπτά το κιλό επί αυτοκινήτου.  Τις επόµενες µέρες αναµένουµε να δούµε την εξέλιξη ενός διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισµού στην Τουρκία για σκληρό στάρι (καλές ποιότητες) ώστε να προσδιορίσουµε τα νέα δεδοµένα.

Στη λίστα της Φότζια τα σκληρά στάρια φαίνεται να σταθεροποιούνται. Συγκεκριµένα τα καλής ποιότητας (ειδικό βάρος 80 kg/hl, πρωτεΐνη 12%, υαλώδη 80%) κυµαίνονται στα 400-405 ευρώ/τόνο παράδοση σε ιταλικό λιµάνι, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα στα 390-395 ευρώ. Οι σταθεροποιητικές τάσεις φαίνονται και από την στάση των Ιταλικών µύλων, οι οποίοι δεν «τρέχουν» πλέον πίσω από τα στάρια για να αγοράσουν. Στο Μιλάνο µάλιστα είχαµε µικρή διόρθωση µε τις τιµές στα 396-404 ευρώ ο τόνος (-2 ευρώ ο τόνος).

Τα γαλλικά σκληρά στάρια ακολουθούν τη γενικότερη τάση σταθεροποίησης και οι τιµές εξακολουθούν να βρίσκονται στα 430 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Στον Καναδά, ο οποίος ταλαιπωρείται από παγετό, οι τιµές ενισχύθηκαν λιγάκι ακόµα και η τελευταία ανακοίνωση τιµών τοποθετεί τις καλές ποιότητες στα 498 δολάρια Καναδά ο τόνος (350 ευρώ ο τόνος)

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο όλα τα δηµητριακά διορθώνουν κυρίως λόγο της εξαιρετικής κατάστασης της σοδειάς καλαµποκιού στις ΗΠΑ. Τα γαλλικά µαλακά στάρια βρίσκονται στα 173,75 ευρώ ο τόνος για τα συµβόλαια Ιανουαρίου 15.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία