BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Πιέζουν την τιμή παραγωγού στο καλαμπόκι με αφορμή την Κίνα

Στριµωγµένο παραμένει το καλαµπόκι, αν και είναι λίγο, καθώς οι έµποροι δίνουν 15-16 λεπτά στη Βόρειο Ελλάδα, με πρόσχημα την αναταραχή στην κινέζικη οικονομία.

Πιέζουν την τιμή παραγωγού στο καλαμπόκι με αφορμή την Κίνα

3
1

Πίεση από πλευράς των εμπόρων δέχεται το ελληνικό καλαμπόκι, καθώς προσπαθούν να το αγοράσουν έναντι 15-16 λεπτών στη Β. Ελλάδα «πατώντας» και στην αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στις διεθνείς χρηματαγορές μετά την κρίση στα κινεζικά χρηματιστήρια.

Την ίδια στιγμή, οι Ενώσεις (Αγρινίου, Μεσολογγίου, Τρικάλων) δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει τιμές, αν και έχουν ξεκινήσει τις παραλαβές καλαμποκιού, ενώ την κατάσταση των παραγωγών δυσχεραίνει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι κτηνοτρόφοι. Βέβαια, νοτιότερα, στη Λάρισα η τιμή παραγωγού είναι 17-18 λεπτά το κιλό για το καλαμπόκι της καινούργιας σεζόν, και στη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα βρίσκεται στα 18-19 λεπτά το κιλό.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου μαζί με το περιοδικό Profi
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

12-09-2015 22:25Κωστελης θεοδωρος

Καλο θα ειναι ολοι οι αγροτες να προσπαθουν να αποθηκευουν μονοι την παραγωγη τους .

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία