BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Ζητούμενο τα 20 λεπτά στο σκληρό, πολλά αποθέματα και μεγάλη παραγωγή

Οδεύουµε προς τον αλωνισµό της νέας σοδειάς σκληρού σίτου και είναι έκδηλη η ανησυχία στις τάξεις των παραγωγών αναφορικά µε τις προοπτικές των τιµών. Η πορεία της καλλιέργειας είναι άκρως ικανοποιητική και αρκετοί ήδη µιλούν για µια ποσοτικά υποσχόµενη χρονιά.

Ζητούμενο τα 20 λεπτά στο σκληρό, πολλά αποθέματα και μεγάλη παραγωγή

4
0
∆υστυχώς όµως δεν επικρατεί η ίδια αισιοδοξία για τις τιµές, µε τα σκληρά στάρια να έχουν χάσει σχεδόν 90 ευρώ ο τόνος από τα φετινά υψηλά τους. Με τα σηµερινά δεδοµένα δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιµούν ότι οι τιµές στα αλώνια µπορεί να ανοίξουν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20 λεπτών το κιλό στον παραγωγό

Η φετινή σεζόν πλησιάζει στο πέρας της, αφήνοντας ανάµικτα συναισθήµατα σε παραγωγούς και εµπόρους. Φυσικά όσοι ρευστοποίησαν την παραγωγή ή  τη θέση τους στο διάστηµα Αυγούστου-Οκτωβρίου έπιασαν τιµές που έφταναν πάνω από τα 30 λεπτά το κιλό. Αντιθέτως, όσοι πόνταραν στην αποθεµατοποίηση του σίτου µε σκοπό να πουλήσουν το νέο έτος, τα αποτελέσµατα ήταν απογοητευτικά. Οι τιµές κατρακύλησαν από τα 30 λεπτά σταδιακά, φτάνοντας σήµερα κάτω από τα 20 λεπτά για τις µέτριες φετινές ποιότητες.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί μαζί με το ένθετο Προγράμματα το Σάββατο 9 Απριλίου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία