BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Περιθώρια βελτίωσης πριν το νέο έτος στο βαμβάκι

Από το χαµηλά πέντε ετών κατάφεραν να ξεκολλήσουν οι τιµές του βαµβακιού στα διεθνή χρηµατιστήρια χωρίς όµως να µπορέσουν τελικά να ανακτήσουν το ψυχολογικό όριο των 60 σεντς ανά λίµπρα. Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο οι τιµές στα προθεσµιακά συµβόλαια ∆εκεµβρίου έκλεισαν την Πέµπτη το βράδυ στα 58,99 σεντς ανά λίµπρα, ενώ τα προθεσµιακά του Μαρτίου στα 59,13 σεντς ανά λίµπρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Περιθώρια βελτίωσης πριν το νέο έτος στο βαμβάκι

2
0
Όπως ήταν αναµενόµενο, ο Μάρτιος πιέζεται όσο πλησιάζουµε στα τέλη του έτους, καθώς υπάρχει µεγαλύτερη διαθεσιµότητα βαµβακιού στην αγορά (κυρίως ΗΠΑ).

Επιπλέον, τα αποθέµατα βαµβακιού αυξήθηκαν τόσο πολύ στις αποθήκες που φτάνουν για να φτιαχτούν 23 δισ. παντελόνια τζιν, δηλαδή 3 για κάθε άνθρωπο, αναφέρει δηµοσίευµα του Bloomberg, µε αφορµή τη «βουτιά» για την τιµή βάµβακος στο Σικάγο.

Την ίδια ώρα, σε ανάλυσή της η Commerzbank σηµειώνει ότι «ο κύριος λόγος που οι τιµές υποχωρούν είναι ο συνδυασµός µεγάλης προσφοράς και υποτονικής ζήτησης». Βέβαια µπορεί ακόµα η τάση να είναι πτωτική, αλλά δεν πρέπει να προκαλείται πανικός, καθώς οι αναλυτές εκτιµούν ότι σύντοµα αν πάνε καλά οι πωλήσεις του αµερικανικού βαµβακιού θα δηµιουργηθούν οι συνθήκες για καλύτερα επίπεδα τιµών.

Τέλος, η ICAC προβλέπει ότι οι τιµές βαµβακιού θα παραµείνουν φέτος πάνω από τον µακροπρόθεσµο µέσο όρο.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία