BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Μίνι ράλι ανόδου για το βαμβάκι δείχνουν τα διεθνή χρηματιστήρια

Μίνι χρηµατιστηριακό ράλι καταγράφεται αυτές τις µέρες στο βαµβάκι, το οποίο βρέθηκε σε υψηλά 6µήνου πάνω από τα 75 σεντς ανά λίµπρα στις 23 Γενάρη, ενώ στις 2 Φλεβάρη ξεπέρασε ακόµα και τα 76 σεντς ανά λίµπρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Agrenda.

Ασιατική ζήτηση και επενδυτές δίνουν ζωηρή ώθηση στο βαμβάκι

3
0
Πρόκειται για υψηλά επίπεδα 2 ετών τα οποία φαίνεται να πυροδότησε η άνοδος της ζήτησης από την Κίνα, σύµφωνα σε άρθρο του πρακτορείου Bloomberg. Από την πλευρά της η γερµανική τράπεζα Commerzbank κάνει λόγο για «αγορές που έγιναν στα προθεσµιακά συµβόλαια του Μαρτίου που λήγουν»

Από την πλευρά τους οι Κινέζοι αγοραστές έχουν δεσµευτεί να αγοράσουν 5 φορές περισσότερο αµερικανικό βαµβάκι από την ίδια περίοδο πέρσι, σύµφωνα µε στοιχεία του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας (USDA). Τη φετινή εµπορική σεζόν συνολικά οι αµερικανικές εξαγωγές βάµβακος είναι αυξηµένες κατά 66% σε σύγκριση µε το ίδιο διάστηµα πέρσι µε βοήθεια και από το πιο αδύναµο δολάριο. «Φαίνεται ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον γύρω από το βαµβάκι. Προβλέπουµε ότι θα συνεχιστεί αυτή η τάση τουλάχιστον µέχρι να διατεθούν στην αγορά εναλλακτικές προµήθειες. Για την ώρα το αµερικανικό βαµβάκι είναι το πλέον ανταγωνιστικό στη διεθνή αγορά», αναφέρει στο Bloomberg ο Άρλαν Σάντερµαν, ανώτερος οικονοµολόγος στη χρηµατιστηριακή εταιρεία INTL FCStone Financial Inc





Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία