BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Ομάδες Παραγωγών στη Λάρισα για λύση στη ντομάτα

Πολιτική λύση και μάλιστα άμεσα στα πρότυπα των Ευρωπαίων συναδέρφων τους απαιτούν οι καλλιεργητές βιομηχανικής ντομάτας, που συγκεντρώνονται το πρωί της Δευτέρας 27 Αυγούστου, σε πρωτοβουλία του προέδρου του ΘΕΣΤΟ Χρήστου Σουλιώτη, στα γραφεία της Οργάνωσης.

Ομάδες Παραγωγών στη Λάρισα για λύση στη ντομάτα

6
0

Οι Ομάδες Παραγωγών Αμαλιάδας, Ηλείας, Δυτικής Ελλάδας, Βόλου, Φαρσάλων Γης, Κιλελέρ, Λαρισαίων Αγροτών, Δήμητρα, ΑΣΟΠ Ξινιάδας και η υπό σύσταση ΟΠ Σερρών συστρατεύονται, μετά τη άρνηση του ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τις φετινές ζημιές στη βιομηχανική ντομάτα από τις έντονες βροχές, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους. Στις προτάσεις των παραγωγών μια οικονομική ενίσχυση, έστω deminimis, η οποία θα τους επιτρέψει να ισοφαρίσουν τις απώλειες που γράφουν για δεύτερη φέτος χρονιά, σε μια καλλιέργεια που χρόνο με το χρόνο φθίνει.

«Φέτος  καταγράφονται ιστορικά χαμηλά ρεκόρ αποδόσεων στη ντομάτα» υπογραμμίζει ο κ. Σουλιώτης, τονίζοντας ότι «αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί οι καλλιεργητές θα μειωθούν κι άλλο, η παραγωγή θα πέσει ακόμα περισσότερο και ούτε οι βιομηχανίες θα μπορούν να δουλέψουν. Είναι αλυσιδωτή η αντίδραση».

Ο ίδιος καλεί το υπουργείο και τον ΕΛΓΑ να σταματήσουν να σφυρίζουν αδιάφορα για την κατάσταση στη βιομηχανική ντομάτα.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία