• Fresher|20 Φεβρουαρίου 2017 

    Ορθώνει τείχος στο φουζικλάδι η BASF Hellas

    Yψηλότερο «τείχος» προστασίας στη «µάχη» απέναντι στο φουζικλάδι, το «βαρύ πυροβολικό» των ασθενειών στα µηλοειδή, που εκδηλώνεται µε προσβολές στα φύλλα, στα άνθη και στους καρπούς, ορθώνει, σε ποσοστό που φτάνει κατά µέσο όρο το 90%, το νέο µυκητοκτόνο µε την ετικέτα «Delan Pro», που λανσάρει, από φέτος, στην ελληνική αγορά, η BASF Hellas.

  • Fresher|20 Φεβρουαρίου 2017 

    Τα λεµονοχώραφα που πληγώναµε

    Προσπάθεια αναβίωσης της καλλιέργειας µε την οµάδα λεµονιού του Α.Σ. Πήγασος που εχει φυτέψει ένα εκατ. λεµονιές σε µια τριετία.

  • Fresher|20 Φεβρουαρίου 2017 

    Χωρίς ταμείο και με ηλεκτρονική εικόνα τα νέα φυσικά καταστήματα σούπερ μάρκετ

    Στην ψηφιακή εποχή εισέρχεται ο διεθνής κλάδος του λιανεµπορίου µε όχηµα τις νέες τεχνολογίες, την ώρα που στην Ελλάδα ετοιµάζονται δοµικές αλλαγές ως απόρροια της έλλειψης ρευστότητας και της αποεπένδυσης. Τα νέα µανάβικα που ξεφυτρώνουν σε Ιταλία και ΗΠΑ, αν και είναι φυσικά καταστήµατα, χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία δίνουν νέα διάσταση στις τοπικές υπαίθριες αγορές και βελτιώνουν ταυτόχρονα την περιήγηση και την ενηµέρωση των καταναλωτών.

  • Fresher|20 Φεβρουαρίου 2017 

    Στροφή σε νέες αγορές για τα φρουτολαχανικά

    Η ανάγκη των καταναλωτών για ευκολία, είτε αυτή μεταφράζεται ως έτοιμα προς κατανάλωση σνακ φρούτων και λαχανικών, είτε ως προϊόντα με μεγάλη διάρκεια ζωής στο ράφι, η στροφή σ’ έναν υγιεινό τρόπο διατροφής με έμφαση στα βιολογικά προϊόντα και τα superfoods και η αειφορία ήταν οι τάσεις που ξεχώρισαν στη φετινή και ίσως πιο επιτυχημένη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Fruit Logistica 2017.

  • Fresher|20 Φεβρουαρίου 2017 

    Στη «µαύρη αγορά» σκόνταψαν τα Farmers Republic

    Όλοι το ξέρουν ότι υπάρχει πολύς αθέµιτος ανταγωνισµός εκεί έξω, στην αγορά, αλλά κανείς δεν κινητοποιείται επ’ αυτού, αναφέρει ο γνωστός επιχειρηµατίας, περιγράφοντας την περιπέτεια του Farmers Republic.

  • Fresher|20 Φεβρουαρίου 2017 

    Διέξοδος σε κοµφούζιο και νιτρικά για τους εκτός βιολογικών

    Από τα 71,8 ξεκινάει και φτάνει τα 78,5 ευρώ ανά στρέµµα η συνδυαστική ενίσχυση για τα Μέτρα Κοµφούζιο και Χλωράς Λίπανσης σε ροδακινιές και βερικοκιές, δύο Μέτρα τα οποία θα δεχτούν δικαιούχους για πρώτη φορά φέτος.

  • Fresher|17 Φεβρουαρίου 2017 

    Χωρίς ταμείο τα φυσικά σούπερ μάρκετ στο μέλλον

    Ένα πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα και ρεπορτάζ για την επετειακή 25η Fruit Logistica που πραγματοποιήθηκε από 8-10 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, φιλοξενεί στις σελίδες του το Fresher που κυκλοφορεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου μαζί με την Agrenda.

  • Fresher|21 Νοεμβρίου 2016 

    Ξεφυλλίζοντας τον ζωντανό κατάλογο της Rijk Zwaan Hellas

    Tη δυνατότητα να δουν όλους τους τύπους σαλάτας/µαρουλιού σε έναν αποδεικτικό αγρό έδωσε την Τετάρτη 16 Νοεµβρίου σε παραγωγούς, γεωπόνους, υπευθύνους λιανικής και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις κοµµένες σαλάτες η Rijk Zwaan Hellas.

  • Fresher|21 Νοεμβρίου 2016 

    Σε τάξη τα του οίκου του θέλει να βάλει το επιτραπέζιο σταφύλι

    Ένα νέο κεφάλαιο για την καλλιέργεια του επιτραπέζιου σταφυλιού στην Ελλάδα δείχνει να ανοίγει αυτό τον καιρό µε αφορµή τις συζητήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από τα εµπορικά δικαιώµατα διαχείρισης συγκεκριµένων ποικιλιών και τις αναζητήσεις βελτιωµένου πολλαπλασιαστικού υλικού που θα βάλει πιο συστηµατικά τη χώρα µας στο παιχνίδι των διεθνών αγορών του προϊόντος.

  • Fresher|21 Νοεμβρίου 2016 

    Μετά το χυμό, έρχεται ακόμη πιο φιλόδοξος ο καρπός του ροδιού

    Σύμβολο τύχης, γονιμότητας και ευημερίας το ρόδι επανέρχεσαι δυναμικά τόσο στο καλλιεργητικό προσκήνιο όσο και στα ράφια των καταστημάτων καθώς είτε ως νωπό προϊόν είτε ως επεξεργασμένο σημειώνει μεγάλη ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό.

  • Fresher|21 Νοεμβρίου 2016 

    Για δική του μπράντα στο χυμό, το ξύδι και τα τσιπς ψάχνεται το μήλο Αγιάς

    Να εκµεταλλευτεί µια ποσότητα των παραγόµενων µήλων του που καταλήγει για χυµοποίηση µε πολύ χαµηλή τιµή στρέφοντας τη µμεταποίηση τους προς το µηλόξιδο, το χυµό και τα τσιπς µε δικό του brand επιδιώκει άµεσα ο Αγροτικός Συνεταιρισµός ΑΓΙΑΣ «Ο ΚΙΣΣΑΒΟΣ», όπως αποκαλύπτει ο ενός πρόεδρος του Γιώργος Ζέϊκος.

  • Fresher|21 Νοεμβρίου 2016 

    Τόσο πολύτιµο όσο τα µετρητά το αβοκάντο

    Σε κυριολεκτικά πολύτιµο προϊόν το οποίο χρειάζεται να προστατευτεί από τις ορέξεις όσων κυνηγούν το εύκολο κέρδος αδιαφορώντας για τους νόµους, έχει αναδειχθεί το αβοκάντο παγκοσµίως. Αυτό συνέβη ιδιαίτερα µετά την περσινή ελλειµµατική σεζόν απ’ τον άσχηµο καιρό σε Ν. Ζηλανδία και Αυστραλία που ώθησε τις τιµές στα ύψη, κάτι που αναµένεται και φέτος.

  • Fresher|18 Νοεμβρίου 2016 

    Σε έναν αγρό κάπου 90 ποικιλίες σαλατών

    Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τα αποτελέσματα της έρευνας της Rijk Zwaan Hellas σ' έναν αποδεικτικό αγρό όπου καλλιεργούνται 90 νέες ποικιλίες σαλατών είχαν παραγωγοί, γεωπόνοι, υπευθύνοι λιανικής και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις κομμένες σαλάτες την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου. Το Fresher ταξίδεψε στα Ίρια Αργολίδας και μεταφέρει τις εντυπώσεις του στο τεύχος Νοεμβρίου που κυκλοφορεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου μαζί με την Agrenda.

  • Fresher|04 Αυγούστου 2016 

    Τα salad bars εκτοξεύουν τα ντόπια οπωρολαχανικά

    Πολλοί τα αποκαλούν µόδα του συρµού, που θα περάσει, άλλοι «µοντερνιά» και µια ακόµη «αµερικανιά», όµως το καταναλωτικό κοινό στην Ελλάδα και δη στην πρωτεύουσα τα αγκάλιασε από την πρώτη στιγµή που έκαναν την εµφάνισή τους, δειλά-δειλά σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας.

  • Fresher|01 Αυγούστου 2016 

    Επαγρύπνηση και στροφή παραγωγών σε νέα φρούτα ζητά η διεθνής αγορά

    ∆ιανύοντας µια ιδιαίτερη χρονιά µε χαµηλές τιµές στην εγχώρια αγορά, capital controls που δυσκόλεψαν τις εξαγωγές, ανθηρό παρεµπόριο και ρωσικό εµπάργκο, που ώθησε τους παραγωγούς σε εναλλακτικές αγορές, ο «Αγροτικός Συνεταιρισµός Nέος Αλιάκµων» στη Βέροια, φαίνεται να τα καταφέρνει αρκετά καλά παρά τις δυσκολίες.

  • Fresher|15 Ιουλίου 2016 

    Νέα αγορά δημιουργούν τα salad bars

    Πνοή στη ζήτηση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών έρχονται να δώσουν τα μαγαζιά εστίασης αποκλειστικά με σαλάτες ή αλλιώς «Salad Bars», που αποκτούν το δικό τους κοινό στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Τη νέα αυτή τάση που φαίνεται να διαθέτει στοιχεία πέρα από το χαρακτηρισμό, «μόδα είναι θα περάσει», παρουσιάζουμε στο Fresher που έρχεται το Σάββατο 16 Ιουλίου, μαζί με όλη την επικαιρότητα τόσο της διεθνούς, όσο και της ελληνικής αγοράς...

  • Fresher|27 Ιουνίου 2016 

    Σήμερα τείχη με δένδρα, αύριο τοίχοι με λαχανικά

    Περισσότερα δέντρα, µεγαλύτερη παραγωγή ανά επιφάνεια γης και χαµηλότερο κόστος στον οπωρώνα ή λαχανικά που φυτεύονται µε κάθετη διάταξη σε εσωτερικό χώρο χωρίς την ανάγκη χωραφιού, όπως εφαρµόζεται ήδη στο εξωτερικό; Οι νέες τάσεις σε φρούτα και λαχανικά είναι εδώ, δίνοντας και στις δύο περιπτώσεις... ύψος στην απόδοση της παραγωγής και ρίχνοντας το κόστος της καλλιέργειας

  • Fresher|21 Ιουνίου 2016 

    Εκεί που η παράδοση συναντά την πείρα και την τεχνογνωσία

    Το µεράκι, η αγάπη για το χώρο της αγροτικής παραγωγής αλλά και η γνώση και η εµπειρία µέσα από την πολύχρονη ενασχόληση µε τον κλάδο, οδήγησαν το 1987 µία οµάδα παραγωγών στην ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισµού Οργάνωση Παραγωγών (Α.Σ.Ο.Π.) Βελβεντού «Η ∆ήµητρα».

  • Fresher|14 Ιουνίου 2016 
    «Η Emphyton προσπαθεί να βελτιώνεται κάθε μέρα χαράσσοντας μακρόπνοη στρατηγική με γνώμονα την ηθική και το πάθος για δημιουργία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πουλτσίδης (δεξιά).

    Μετά τα διάσημα ΚΙΚU®, o νέος έρωτας είναι τα μήλα REDLOVE®

    Ο όµιλος Εmphyton κλείνει το 2016 τα 52 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στον αγροτικό τοµέα ενώ δραστηριοποιείται σε τρεις τοµείς της γεωργίας παρέχοντας ολοκληρωµένες λύσεις στον καλλιεργητή.

  • Fresher|06 Ιουνίου 2016 

    Με «σηµαία» την ποιότητα εδώ και έναν αιώνα

    Μια σπάνια περίπτωση ελληνικού συνεταιρισµού µε µεγάλη ιστορία που χάνεται σε βάθος χρόνου αποτελεί ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, που συµπληρώντας σχεδόν έναν αιώνα ζωής, κατόρθωσε να επιβιώσει στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και του Εµφυλίου και αντιµετωπίζει την οικονοµική κρίση ως µία ακόµη δυσκολία που θα περάσει...