• Fresher|24 Απριλίου 2017 

    Το Α και το Ω γίνονται τα τρένα στα logistics των φρουτολαχανικών

    Ξεχάστε τα αεροπλάνα και τα βαπόρια. Τώρα η νέα τάση στα Logistics για νωπά και ευπαθή φρούτα και λαχανικά επιτάσσει την εκµετάλλευση των σιδηροδροµικών γραµµών που ενώνουν την Ευρώπη και τη χρήση νέων τρένων υψηλών ταχυτήτων που υπόσχονται ασφαλή και άµεση µεταφορά από τα παραγωγικά κέντρα σε αποθήκες, κεντρικές αγορές, διαµετακοµιστικά κέντρα και µεγάλα λιµάνια.

  • Fresher|24 Απριλίου 2017 

    Μεγάλα πράγματα θα είχαμε στα κηπευτικά με λίγη βοήθεια στο εργατικό κόστος

    Μονόδροµος για τον Έλληνα αγρότη είναι να κάνει την καλύτερη δυνατή πρόβλεψη για το µέλλον του και να µην σκέφτεται µόνο τη στιγµή. Έτσι θα βοηθήσει τον εαυτό του να πάρει τις σωστές αποφάσεις, τονίζει ο Κρητικός παραγωγός Αντώνης Βαρδουλάκης, ο οποίος µιλά στο Fresher για τις προκλήσεις που αντιµετωπίζει η καλλιέργεια κηπευτικών, µε βασικότερη, όπως ο ίδιος λέει, αυτή που αφορά το εργατικό κόστος.

  • Fresher|24 Απριλίου 2017 

    Δίπλα στη Fortuna και την Camarosa έρχεται η φράουλα Rociera

    Προβλήµατα στη διάθεση και πίεση τιµών έφερε η υπερπροσφορά φράουλας στην εγχώρια αγορά προς τα τέλη Μαρτίου µε µέσα Απριλίου. Μειωµένη έως και 25%, σύµφωνα µε πρώτες εκτιµήσεις, αναµένεται η παραγωγή λόγω καιρού.

  • Fresher|24 Απριλίου 2017 

    Φύτευση Μάρτη και Σεπτέµβρη για να σηκώσει ο κάµπος τα µαρούλια

    Πλώρη για νέες και πιο απαιτητικές καλλιέργειες όπως το µαρούλι Κως ή Romaine, Lollo Rosso, Lollo Bionda, τύπου Iceberg και ραντίτσιο έβαλε τα τελευταία χρόνια ο Δηµήτρης Σούκιας, ένας νέος αγρότης που ανήκει στη «µαγιά» και ακολουθεί τη φιλοσοφία του Συνεταιρισµού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη».

  • Fresher|24 Απριλίου 2017 

    Οι αυτόµατοι πωλητές φυσικού χυµού ρουφάνε την παραγωγή

    Συνθήκες ανάκαμψης των τιμών παραγωγού στο χυμοποιήσιμο πορτοκάλι δημιουργεί η εντεινόμενη τάση τοποθέτησης αυτόματων πωλητών φυσικού χυμού σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μια πρώτη συντονισμένη κίνηση πήρε πρόσφατα «σάρκα και οστά» στην Άρτα, όπου τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία δύο μηχανήματα.

  • Fresher|21 Απριλίου 2017 

    Το πιο ακριβό ραντίτσιο πουλά αιώνια νεότητα

    Την επανάσταση που δρομολογείται στις μεταφορές των φρουτολαχανικών, με την εκκίνηση να δίνουν τα γρήγορα τρένα που φεύγουν από την Ισπανία, φιλοξενεί στις σελίδες του το Fresher που κυκλοφορεί το Σάββατο 22 Απριλίου μαζί με την Agrenda.

  • Fresher|20 Φεβρουαρίου 2017 

    Ορθώνει τείχος στο φουζικλάδι η BASF Hellas

    Yψηλότερο «τείχος» προστασίας στη «µάχη» απέναντι στο φουζικλάδι, το «βαρύ πυροβολικό» των ασθενειών στα µηλοειδή, που εκδηλώνεται µε προσβολές στα φύλλα, στα άνθη και στους καρπούς, ορθώνει, σε ποσοστό που φτάνει κατά µέσο όρο το 90%, το νέο µυκητοκτόνο µε την ετικέτα «Delan Pro», που λανσάρει, από φέτος, στην ελληνική αγορά, η BASF Hellas.

  • Fresher|20 Φεβρουαρίου 2017 

    Τα λεµονοχώραφα που πληγώναµε

    Προσπάθεια αναβίωσης της καλλιέργειας µε την οµάδα λεµονιού του Α.Σ. Πήγασος που εχει φυτέψει ένα εκατ. λεµονιές σε µια τριετία.

  • Fresher|20 Φεβρουαρίου 2017 

    Χωρίς ταμείο και με ηλεκτρονική εικόνα τα νέα φυσικά καταστήματα σούπερ μάρκετ

    Στην ψηφιακή εποχή εισέρχεται ο διεθνής κλάδος του λιανεµπορίου µε όχηµα τις νέες τεχνολογίες, την ώρα που στην Ελλάδα ετοιµάζονται δοµικές αλλαγές ως απόρροια της έλλειψης ρευστότητας και της αποεπένδυσης. Τα νέα µανάβικα που ξεφυτρώνουν σε Ιταλία και ΗΠΑ, αν και είναι φυσικά καταστήµατα, χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία δίνουν νέα διάσταση στις τοπικές υπαίθριες αγορές και βελτιώνουν ταυτόχρονα την περιήγηση και την ενηµέρωση των καταναλωτών.

  • Fresher|20 Φεβρουαρίου 2017 

    Στροφή σε νέες αγορές για τα φρουτολαχανικά

    Η ανάγκη των καταναλωτών για ευκολία, είτε αυτή μεταφράζεται ως έτοιμα προς κατανάλωση σνακ φρούτων και λαχανικών, είτε ως προϊόντα με μεγάλη διάρκεια ζωής στο ράφι, η στροφή σ’ έναν υγιεινό τρόπο διατροφής με έμφαση στα βιολογικά προϊόντα και τα superfoods και η αειφορία ήταν οι τάσεις που ξεχώρισαν στη φετινή και ίσως πιο επιτυχημένη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Fruit Logistica 2017.

  • Fresher|20 Φεβρουαρίου 2017 

    Στη «µαύρη αγορά» σκόνταψαν τα Farmers Republic

    Όλοι το ξέρουν ότι υπάρχει πολύς αθέµιτος ανταγωνισµός εκεί έξω, στην αγορά, αλλά κανείς δεν κινητοποιείται επ’ αυτού, αναφέρει ο γνωστός επιχειρηµατίας, περιγράφοντας την περιπέτεια του Farmers Republic.

  • Fresher|20 Φεβρουαρίου 2017 

    Διέξοδος σε κοµφούζιο και νιτρικά για τους εκτός βιολογικών

    Από τα 71,8 ξεκινάει και φτάνει τα 78,5 ευρώ ανά στρέµµα η συνδυαστική ενίσχυση για τα Μέτρα Κοµφούζιο και Χλωράς Λίπανσης σε ροδακινιές και βερικοκιές, δύο Μέτρα τα οποία θα δεχτούν δικαιούχους για πρώτη φορά φέτος.

  • Fresher|17 Φεβρουαρίου 2017 

    Χωρίς ταμείο τα φυσικά σούπερ μάρκετ στο μέλλον

    Ένα πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα και ρεπορτάζ για την επετειακή 25η Fruit Logistica που πραγματοποιήθηκε από 8-10 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, φιλοξενεί στις σελίδες του το Fresher που κυκλοφορεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου μαζί με την Agrenda.

  • Fresher|21 Νοεμβρίου 2016 

    Ξεφυλλίζοντας τον ζωντανό κατάλογο της Rijk Zwaan Hellas

    Tη δυνατότητα να δουν όλους τους τύπους σαλάτας/µαρουλιού σε έναν αποδεικτικό αγρό έδωσε την Τετάρτη 16 Νοεµβρίου σε παραγωγούς, γεωπόνους, υπευθύνους λιανικής και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις κοµµένες σαλάτες η Rijk Zwaan Hellas.

  • Fresher|21 Νοεμβρίου 2016 

    Σε τάξη τα του οίκου του θέλει να βάλει το επιτραπέζιο σταφύλι

    Ένα νέο κεφάλαιο για την καλλιέργεια του επιτραπέζιου σταφυλιού στην Ελλάδα δείχνει να ανοίγει αυτό τον καιρό µε αφορµή τις συζητήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από τα εµπορικά δικαιώµατα διαχείρισης συγκεκριµένων ποικιλιών και τις αναζητήσεις βελτιωµένου πολλαπλασιαστικού υλικού που θα βάλει πιο συστηµατικά τη χώρα µας στο παιχνίδι των διεθνών αγορών του προϊόντος.

  • Fresher|21 Νοεμβρίου 2016 

    Μετά το χυμό, έρχεται ακόμη πιο φιλόδοξος ο καρπός του ροδιού

    Σύμβολο τύχης, γονιμότητας και ευημερίας το ρόδι επανέρχεσαι δυναμικά τόσο στο καλλιεργητικό προσκήνιο όσο και στα ράφια των καταστημάτων καθώς είτε ως νωπό προϊόν είτε ως επεξεργασμένο σημειώνει μεγάλη ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό.

  • Fresher|21 Νοεμβρίου 2016 

    Για δική του μπράντα στο χυμό, το ξύδι και τα τσιπς ψάχνεται το μήλο Αγιάς

    Να εκµεταλλευτεί µια ποσότητα των παραγόµενων µήλων του που καταλήγει για χυµοποίηση µε πολύ χαµηλή τιµή στρέφοντας τη µμεταποίηση τους προς το µηλόξιδο, το χυµό και τα τσιπς µε δικό του brand επιδιώκει άµεσα ο Αγροτικός Συνεταιρισµός ΑΓΙΑΣ «Ο ΚΙΣΣΑΒΟΣ», όπως αποκαλύπτει ο ενός πρόεδρος του Γιώργος Ζέϊκος.

  • Fresher|21 Νοεμβρίου 2016 

    Τόσο πολύτιµο όσο τα µετρητά το αβοκάντο

    Σε κυριολεκτικά πολύτιµο προϊόν το οποίο χρειάζεται να προστατευτεί από τις ορέξεις όσων κυνηγούν το εύκολο κέρδος αδιαφορώντας για τους νόµους, έχει αναδειχθεί το αβοκάντο παγκοσµίως. Αυτό συνέβη ιδιαίτερα µετά την περσινή ελλειµµατική σεζόν απ’ τον άσχηµο καιρό σε Ν. Ζηλανδία και Αυστραλία που ώθησε τις τιµές στα ύψη, κάτι που αναµένεται και φέτος.

  • Fresher|18 Νοεμβρίου 2016 

    Σε έναν αγρό κάπου 90 ποικιλίες σαλατών

    Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τα αποτελέσματα της έρευνας της Rijk Zwaan Hellas σ' έναν αποδεικτικό αγρό όπου καλλιεργούνται 90 νέες ποικιλίες σαλατών είχαν παραγωγοί, γεωπόνοι, υπευθύνοι λιανικής και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις κομμένες σαλάτες την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου. Το Fresher ταξίδεψε στα Ίρια Αργολίδας και μεταφέρει τις εντυπώσεις του στο τεύχος Νοεμβρίου που κυκλοφορεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου μαζί με την Agrenda.

  • Fresher|04 Αυγούστου 2016 

    Τα salad bars εκτοξεύουν τα ντόπια οπωρολαχανικά

    Πολλοί τα αποκαλούν µόδα του συρµού, που θα περάσει, άλλοι «µοντερνιά» και µια ακόµη «αµερικανιά», όµως το καταναλωτικό κοινό στην Ελλάδα και δη στην πρωτεύουσα τα αγκάλιασε από την πρώτη στιγµή που έκαναν την εµφάνισή τους, δειλά-δειλά σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας.