
Ξεπέρασαν τις δυσκολίες της πρώτης βδοµάδας και όρθωσαν ανάστηµα οι παραγωγοί φρέσκιας πατάτας µέσα στο Μάιο, µε τη συγκοµιδή στην Πελοπόννησο να βρίσκεται στο τελευταίο 20% και να ολοκληρώνεται τυπικά µέχρι τις 10 Ιουνίου. Την σκυτάλη πλέον παίρνουν σιγά σιγά οι χειµερινές φυτεύσεις στη Χαλκίδα, ενώ λίγο αργότερα θα µπουν στο παιχνίδι και οι ζώνες σε Θήβα, Κοζάνη και Νευροκόπι. Κάπως «ανεξάρτητη» πορεία φυσικά χαράσσει η περιζήτητη πατάτα Νάξου ΠΓΕ (βλ. παρακάτω).