BACK TO
TOP
Green reports

Αναζωπυρώνεται ο «πόλεμος» μεταξύ ΕΕ και Κίνας για τα φ/β

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιζητά τη συγκέντρωση στοιχείων ώστε να στοιχειοθετήσει έρευνα για τις εισαγωγές φ/β από την Κίνα.

Αναζωπυρώνεται ο «πόλεμος» μεταξύ ΕΕ και Κίνας για τα φ/β

0
0
Η Επιτροπή απευθύνεται σε παραγωγούς φ/β εξοπλισμού προκειμένου να αντλήσει στοιχεία για την παραγωγή με αριθμούς αλλά και εργατικό δυναμικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε εταιρείας

Βάσει της έρευνας θα καθοριστεί η εξέλιξη της υπόθεσης καθώς είναι απαιτούμενη η στήριξη του 25% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Η γερμανική εταιρεία SolarWorld τέθηκε επικεφαλής κατά τα τέλη Ιουλίου μίας πρωτοβουλίας που είχε επανειλημμένα εκφρασθεί κατά των Κινέζων κατασκευαστών και ειδικότερα είχε την πρόθεση να προβεί σε καταγγελία εναντίον τους. Η πρωτοβουλία υποστήριζε πως οι Κινέζοι κατασκευαστές μπορούν να πωλούν ακόμη και κάτω του κόστους λόγω των υψηλών επιδοτήσεων που λαμβάνουν.   

Από την άλλη πλευρά η Κίνα εξετάζει σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι κινεζικές κατασκευάστριες εταιρείες φ/β για την εκκίνηση έρευνας εις βάρος ευρωπαϊκών εταιρειών φ/β προκειμένου να τεθούν αριθμητικά όρια για τις εισαγωγές φ/β εξοπλισμού από την Ευρώπη.  

Προς αυτή την κατεύθυνση συντάσσονται τέσσερις κινεζικές εταιρείες μεταξύ των οποίων η Jiangsu Zhongneng Polysilicon, οι οποίες εκπροσωπούν το 80% της εγχώριας αγοράς.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία