BACK TO
TOP
Green reports

Λαχανικά και αιγοπρόβατα «υπαίτια» για εκπομπή αερίων

Στο στόχαστρο νέας έρευνας του Environmental Working Group μπαίνει η διαδικασία παραγωγής τυριού και κρέατος από αιγοπρόβατα, λόγω των ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα κατά την ανατροφή του και την επεξεργασία του κρέατος του.

Αλλαγές στην σήμανση αιγοπροβάτων

0
0

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, το πρόβατο θεωρείται «υπαίτιο» και για το γεγονός ότι παράγεται διοξείδιο του άνθρακα περισσότερο σε σχέση με κάθε άλλο ζώο κατά την παραγωγή τυριού από το γάλα του.
Η έρευνα λαμβάνει υπ’ όψιν τις ανάγκες σε διατροφή που έχει το κάθε ζώο που καταναλώνει ο άνθρωπος, καθώς και τις ποσότητες νερού που απαιτούνται για την επεξεργασία του.
Τα λαχανικά όμως, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, εκπέμπουν εξίσου μεγάλες ποσότητες CO2 στην ατμόσφαιρα κατά την φάση της επεξεργασίας τους, της μεταφοράς τους, το μαγείρεμα ή όταν πλέον καταλήγουν στα σκουπίδια.
Ας μετατρέψουμε τόνους τροφίμων σε ενέργεια!
Με τη συνδρομή ενός συστήματος αναερόβιας χώνευσης είναι εφικτό 7,5 τόνοι υπολειμμάτων τροφής να δώσουν έως και 1,300 kWh την ημέρα.
Μετατρέποντας τις ποσότητες αυτές των τροφίμων σε ενέργεια θα «γλιτώσουν» οι χώροι υγειονομικής ταφής από 2.900 τόνους απορριμμάτων τον χρόνο.
Τα βακτήρια που χρησιμοποιούνται κατά την αναερόβια χώνευση βακτήρια χρησιμοποιούνται για να «διαλύσουν» τα βιοδιασπώμενα απόβλητα και να παραχθεί ενέργεια με την μορφή του βιοαερίου.
Χρήσιμα υποπροϊόντα προκύπτουν επίσης από την όλη διεργασία όπως λίπασμα, κομπόστ και νερό.

Πηγή: http://www.energypress.gr



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία