BACK TO
TOP

Θεσμικά

965forologika

Συνεχίζουν τα προβλήµατα στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι τώρα είχαµε το κενό από 25/04/2024 που «άνοιξαν οι δηλώσεις» µέχρι την 01/05/2024 που αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις των επιδοτήσεων στη σελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

mexri-31-maiou-mhtrwa-spanies-fules

Περιθώριο από τις 13 μέχρι τις 31 Μαΐου έχουν οι ενταγμένοι της 2ης πρόσκλησης της Δράσης των Σπάνιων Φυλών προκειμένου να προσκομίσουν αντίγραφα των ενημερωμένων χειρόγραφων μητρώων καταγραφής για όλες τις ενταγμένες εκμεταλλεύσεις των αιγοπροβάτων και των χοιροειδών στις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

forologikh-enhmerwsh-opekepe-maio

Με µία λιτή ανακοίνωση 18 λέξεων (συµπεριλαµβανοµένων και των άρθρων) -λες και µας κάνει χάρη- ο ΟΠΕΚΕΠΕ µας ενηµερώνει ότι: «Oλοκληρώθηκε η έκδοση των βεβαιώσεων επιδοτήσεων για το φορολογικό έτος 2023 και οι δικαιούχοι µπορούν πλέον να τις εκτυπώσουν ηλεκτρονικά».

eragtes-ghs

Με την με αριθμό 133226/2024 Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 2626/02.05.2024, καθορίζονται τα δικαιολογητικά της παρ. 1 του άρθρου 27 του ν. 5038/2023 σχετικά με την μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών, στο πλαίσιο εισδοχής πολιτών τρίτων χωρών για την παροχή εξαρτημένης εργασίας, εποχιακής εργασίας π.χ. στην αγροτική οικονομία, καθώς και εργασίας υψηλής ειδίκευσης.

rithmisi-efka-suntaksewn-agrotwn

Μέσα στο επόµενο δίµηνο, ήτοι έως τα τέλη Ιουνίου αναµένεται να ανοίξει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρµα για την υποβολή αιτήσεων επαγγελµατιών και αγροτών µε οφειλές στον ΕΦΚΑ έως 30.000 ευρώ και 10.000 ευρώ αντίστοιχα, µε στόχο την ένταξη στη νέα ρύθµιση.

vevewseis-opekepe-kai-forologikes-dhlwseis

Με µία λιτή ανακοίνωση 18 λέξεων (συµπεριλαµβανοµένων και των άρθρων) -λες και µας κάνει χάρη- ο ΟΠΕΚΕΠΕ µας ενηµερώνει ότι: «Oλοκληρώθηκε η έκδοση των βεβαιώσεων επιδοτήσεων για το φορολογικό έτος 2023 και οι δικαιούχοι µπορούν πλέον να τις εκτυπώσουν ηλεκτρονικά».

euroekloges-viografika

«Ήττα από τα αποδυτήρια» θα µπορούσε να θεωρηθεί η προσέγγιση των κοµµάτων για τα ευρωψηφοδέλτια και ειδικότερα η βαρύτητα που αποδίδεται στην επιλογή προσώπων που διατηρούν ουσιαστική επαφή µε τα θέµατα του αγροτικού τοµέα, ανεξάρτητα από το αν είναι αγρότες ή όχι.

pshfiakh-gewrgia

Στα σπάργανα παραµένει προς ώρας στον εγχώριο πρωτογενή τοµέα η ενσωµάτωση «εργαλείων» ευφυούς γεωργίας και εφαρµογών τεχνητής νοηµοσύνης, που φέρνουν, πάντως, λύσεις σε υπαρκτά και δυσεπίλυτα προβλήµατα της γεωργίας, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητά της.

euthines-opekepe

Όσο κι αν οι ιθύνοντες προσπαθούν να εξωραϊσουν την κατάσταση, η εικόνα των τελευταίων πληρωµών δεν είναι καλή. Θα µπορούσε να χαρακτηριστεί και απογοητευτική. Η µεγάλη εικόνα δείχνει πως ένα πολύ µεγάλο µέρος των πιστώσεων άµεσων ενισχύσεων να έχει πάει κάτι µήνες παραπίσω, ενώ η ποιότητά τους δείχνει επιεικώς απαράδεκτη.

rithmisi-dosewn-deh

Σε γραµµή αναµονής µε το «800 500 7000» της ∆ΕΗ βρίσκονται χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα που προσπαθούν να ενταχθούν στο ευνοϊκό πλαίσιο ρύθµισης της ∆ΕΗ για παλαιές οφειλές που προσφέρει το νέο τιµολόγιο «ΓΑΙΑ», ώστε να πρασινίσει η παροχή και να αρχίσουν τα ποτίσµατα.

epikairopoihmenos-neo-forologiko-odhgo

Στον εμπλουτισμό και την επικαιροποίηση του οδηγού που βασίζεται στη φορολογία και διέπει τον κλάδο των αγροτών προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να λάβουν την πληροφόρηση που χρειάζονται σχετικά με τα δικαιώματα και τις βασικές τους υποχρεώσεις απέναντι στη Φορολογική Διοίκηση.

EIKONA_3

Και το Επιμελητήριο Αχαΐας έλαβε απόφαση να δημιουργήσει Αγροτικό Τμήμα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, στο οποίο μετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Λουξεμβούργο που βρισκόταν, ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης.

omades-paragwgwn_2_4

Εισφορά για όλους τους αγρότες είτε συμμετέχουν είτε όχι σε διεπαγγελματικές οργανώσεις, προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο ενίσχυσης του εν λόγω θεσμού που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης.

2θυ48θφ

Το έλλειμμα αγροτικής στρατηγικής από την Ελλάδα με την μεταφορά του ενδιαφέροντος στις κατευθυντήριες γραμμές των ευρωπαϊκών αρχών, επιχειρεί να ανταλλάξει αυτές τις μέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία