BACK TO
TOP
Εργασιακά

Κάθε χρόνο θα κρίνεται ο ορισμός του κατ΄επάγγελμα

Θέµα καθαρά συγκυριακό και πολλές φορές καιρικών συνθηκών που επηρεάζουν την σοδειά και αλλάζουν κάθε χρόνο το εισόδηµα θα είναι πλέον ο ορισµός του κατ΄ επάγγελµα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.

Κάθε χρόνο θα κρίνεται ο ορισμός του κατ΄επάγγελμα

1
0
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από όσα απάντησε ο Βαγγέλης Αποστόλου σε ερώτηση βουλευτών της Ν∆. «Αν ένας αγρότης χάσει την ιδιότητα µία χρονιά, έχει την δυνατότητα την επόµενη και εφόσον πληροί όλες τις προϋποθέσεις, να χαρακτηριστεί, εκ νέου, επαγγελµατίας αγρότης», διευκρίνισε. Αυτές είναι,  να λαµβάνει από την απασχόλησή του σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού εισοδήµατος και να ασχολείται επαγγελµατικά µε αγροτική δραστηριότητα στην εκµετάλλευσή του τουλάχιστον κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας του.

Παράλληλα, ο υπουργός ξεκαθάρισε βάζοντας τέλος στην αγωνία ζευγαριών που κάνουν κοινή φορολογική πως «σύµφωνα µε το άρθρο 1 της υπ’ αριθµ. 134430/4.3.2011 (ΦΕΚ 382/Β’/14-3-2011) ΚΥΑ «Προσδιορισµός του αγροτικού εισοδήµατος», «η σύγκριση αγροτικού και συνολικού εισοδήµατος γίνεται σε ατοµικό επίπεδο και περιλαµβάνει συγκεκριµένα επιµέρους εισοδήµατα, όπως αυτά δηλώνονται στη αρµόδια ∆ΟΥ».

Σηµειωτέον πως µε βάση την ίδια απάντηση, σε 296.174 ανέρχεται ο αριθµός των επαγγελµατιών αγροτών, σε σύνολο 751.509 αγροτών που αιτήθηκαν ενιαία ενίσχυση το 2014.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία