BACK TO
TOP
Business

Ενδιαφέρον από Ινδούς για το ροδάκινο της Βέροιας

Αυξημένο καταγράφεται το ενδιαφέρον από την Ινδία για τα αγροτικά προϊόντα του νομού Ημαθίας .

Ενδιαφέρον από Ινδούς για το ροδάκινο της Βέροιας

0
0

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον για το βεροιώτικο ροδάκινο, καθώς και η επιθυμία των Ινδών επιχειρηματιών του κλάδου για εισαγωγή κομπόστας από την περιοχή. Αυτό προέκυψε από την επίσκεψη του Ινδού επιχειρηματία Sanjay Chandak, στη δήμαρχο της Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη το πρωί της Τρίτης 19 Αυγούστου.

Τον Ινδό επιχειρηματία που εκπροσωπεί μια από της μεγαλύτερες αγροτοδιατροφικές επιχειρήσεις της Ινδίας με έδρα το Νέο Δελχί, συνόδευε ο κ. Σ. Μπρανιώτης επικεφαλής της εταιρείας Μπρανιώτη, που για περισσότερα από 25 χρόνια τροφοδοτεί διάφορες χώρες της Ασίας με ελληνικά αγροτικά προϊόντα και φέτος εξήγαγε, για πρώτη φορά, δενδρύλλια ροδακινιάς στην Ινδία.

Ο κ. Sanjay Chandak εξήγησε στη Δήμαρχο ότι το ενδιαφέρον της Ινδικής Αγοράς για τα αγροτικά προϊόντα της Ημαθίας και κυρίως για το ροδάκινο είναι διαρκώς αυξανόμενο. Όπως εξήγησε και ο κ. Μπρανιώτης, ήδη έχουν γίνει και οι πρώτες εξαγωγές φυτών ροδακινιάς, ενώ υπάρχει μεγάλο Ινδικό ενδιαφέρον για εισαγωγή και κομπόστας από την περιοχή μας.

Η Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση της για το ενδιαφέρον που δείχνουν Ινδικές εταιρείες τροφίμων για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής. Ο κ. Sanjay Chandak  υποσχέθηκε σ τη Δήμαρχο ότι θα υπάρξει πρόσκληση να επισκεφτεί το Ν. Δελχί και εκείνη εξήγησε ότι διανύει τις τελευταίες ημέρες της θητείας της, του προσέφερε αναμνηστικά δώρα και τον προέτρεψε να έχει συνάντηση και με το νέο Δήμαρχο για περεταίρω συνεργασία.

Από την πλευρά του ο κ. Μπρανιώτης δήλωσε ότι «η αγορά της Ινδίας είναι πολύ ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι περισσότεροι από 1 δισ. καταναλωτές «ψηφίζουν» ανοιχτά τα αγροτικά προϊόντα και τα εδάφη της χώρας είναι ιδιαίτερα φιλικά στην αποδοχή ελληνικών ποικιλιών».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία