BACK TO
TOP
Business

Εξαγωγικό χαρτί για Παπαστράτο τα ελληνικά καπνά

Σε βασικό εξαγωγικό κόμβο της Philip Moris για 20 χώρες αναβαθμίζεται η Παπαστράτος με την εταιρεία να ετοιμάζει νέα μονάδα επεξεργασίας καπνού και επτά ακόμα γραμμές παραγωγής στις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο.

Εξαγωγικό χαρτί για Παπαστράτο τα ελληνικά καπνά

1
0

Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα 25 εκατ. ευρώ και αποσκοπεί στο να εμπλουτισθεί η γκάμα των προϊόντων που παράγει η μονάδα με νέα προϊόντα τα οποία δεν κατασκευάζονταν εκεί μέχρι σήμερα και προορίζονται για εξαγωγές.

Όπως τόνισε σε συνάντηση με δημοσιογράφους τη Δευτέρα 6 Απριλίου ο διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Νικήτας Θεοφιλόπουλος, η στρατηγική θέση της Ελλάδας αλλά και η ποιότητα των ανατολικού τύπου καπνών που παράγει φαίνεται ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση της μητρικής, μαζί προφανώς με την επιδίωξη να αξιοποιηθεί στο έπακρο η παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας η οποία, μολονότι υπερσύγχρονη, λειτουργούσε ως τώρα περίπου στο 50% των δυνατοτήτων της λόγω της πτώσης της εγχώριας κατανάλωσης (λίγο κάτω από 17 δισ. τσιγάρα η εσωτερική αγορά το 2014 από 32,2 δις. τσιγάρα το 2008).

Πλέον οι εξαγωγές αναμένεται να φτάσουν το 50% των πωλήσεων (σήμερα είναι στο 20%) ενώ το εργοστάσιο της Παπαστράτος θα εξυπηρετεί χώρες όπως Γερμανία, η Ολλανδία, Πορτογαλία, το Βέλγιο, το Χονγκ- Κονγκ κλπ.

Σε ό,τι αφορά στην εσωτερική αγορά η εταιρεία κατέχει πλέον μερίδιο της τάξης το

Η εταιρεία, τέλος, όπως έγινε γνωστό, προχωράει στην πώληση του παλαιού εργοστασίου στον Πειραιά.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία