BACK TO
TOP
Business

Υπό την ομπρέλα του ΕΤΕΑ οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ

Οι ασφαλισμένοι πάνε κάτω από την «ομπρέλα» του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Στα ύψη οι πολιτικές πιέσεις λίγο πριν τις αποφάσεις για το μέλλον της ΕΒΖ

5
0

Κλείνει και τυπικά η εκκρεμότητα με την τύχη του επικουρικού ταμείου εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, αφού από την 1η Ιουνίου, το ΤΑΥΕΒΖ, σύμφωνα με έγγραφο της γενικής γραμματείας κοινωνικής ασφάλισης (ΓΓΚΑ), καταργείται και οι ασφαλισμένοι του πάνε κάτω από την «ομπρέλα» του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Όπως διευκρινίζεται στο έγγραφο της ΓΓΚΑ, ο χρόνος ασφάλισης που πραγματοποιήθηκε στο ΤΑΥΕΒΖ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που αναγνωρίστηκε και εξαγοράστηκε ή προσμετρήθηκε από προϋπηρεσία ή άλλη αιτία, βάσει διατάξεων του Καταστατικού του, θεωρείται, πλέον, χρόνος ασφάλισης ΕΤΕΑ.

Σε ό,τι αφορά δε, τυχόν περιπτώσεις αναγνωρίσεων χρόνων στο ΤΑΥΕΒΖ, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί με την πλήρη εξόφληση του ποσού της εξαγοράς, η ΓΓΚΑ επεξηγεί ότι αυτές συνεχίζονται στο ΕΤΕΑ μέχρι την ολοκλήρωσή τους και παράλληλα τονίζει ότι μαζί με τους ασφαλισμένους, στο ΕΤΕΑ περνούν, επίσης και οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΑΥΕΒΖ.

Μετά την εξέλιξη αυτή το ΕΤΕΑ, που έχει υπό τη «σκέπη» του 1,1 εκατ. συνταξιούχους, αναλαμβάνει την υποχρέωσης της καταβολής των συντάξεών τους, όπως είχαν διαμορφωθεί μέχρι την ημερομηνία κατάργησης του λογαριασμού επικουρικής σύνταξη, που σημαίνει ότι δεν αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις των συνταξιούχων του ΤΑΥΕΒΖ.

Αντίστοιχα, αιτήσεις συνταξιοδότησης που είχαν υποβληθεί στο ΤΑΥΕΒΖ από ασφαλισμένους του μέχρι την ημερομηνία υπαγωγής τους στο ΕΤΕΑ και εκκρεμούν, κρίνονται από το ΕΤΕΑ σύμφωνα με την προϊσχύουσα νομοθεσία του ΤΑΥΕΒΖ.

Στο ίδιο έγγραφο τέλος τονίζεται ότι μεταβιβάζεται στο ΕΤΕΑ, ποσοστό 60% της συνολικής κινητής και 60% της συνολικής ακίνητης περιουσίας του ΤΑΥΕΒΖ.

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη 27 Μαΐου αναμένεται να επιλεγεί ο σύμβουλος που θα κινήσει τις διαδικασίες  μέσω αύξησης κεφαλαίου για την κεφαλαιακή ενίσχυση Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, κατά το ποσό των 30 εκατ. ευρώ που διατέθηκε από τον εκκαθαριστή της ATEbank.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία