BACK TO
TOP
Business

Κληρώνει τον Ιούνιο για τη Ζάχαρη στην Ορεστιάδα

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το εάν θα λειτουργήσουν ένα ή δύο εργοστάσια της ΕΒΖ ΑΕ, στην επικείμενη καμπάνια του 2015, ενώ περίπου ενάμιση μήνα μετά θα είναι έτοιμο και το νέο business plan της βιομηχανίας, με το οποίο θα καθορίζονται τα βήματα που απαιτούνται, για να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.

Στο τραπέζι σενάριο και για λουκέτο σε εργοστάσια της Βιομηχανίας Ζάχαρης

0
0

Οι δύο κυρίαρχες προτεραιότητες, μαζί με τα οικονομικά μεγέθη της ζαχαροβιομηχανίας το 9μηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης και την πρόσληψη της Εθνικής Τράπεζας σε ρόλο συμβούλου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κατά το ποσό των 30 εκατ. ευρώ, από τα διαθέσιμα της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ, συζητήθηκαν στο “μαραθώνιο” διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ ΑΕ, την Τετάρτη 27 Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στο δίλημμα αν θα λειτουργήσει φέτος μόνο η μονάδα στο Πλατύ ή θα ανάψουν κι οι καμινάδες στην Ορεστιάδα, όπως πληροφορείται η Agrenda η διοίκηση της ΕΒΖ ανέφερε ότι η τεχνικοοικονομική ανάλυση που έχει αναθέσει στις υπηρεσίες, ώστε να τεκμηριωθεί και με αριθμούς τί από τα δύο συμφέρει περισσότερο τη βιομηχανία, εκτός απροόπτου θα είναι έτοιμη στο τέλος της άλλης εβδομάδας ή στις αρχές της μεθεπόμενης.

Αυτό σημαίνει πως αν οι υπολογισμοί δείξουν πως θα βγει πιο φθηνά στην επιχείρηση να γίνει τοπικά η επεξεργασία από ό,τι να μεταφέρει τα τεύτλα στο Πλατύ, όπως έγινε πέρυσι, τότε θα επιλεγεί η επαναλειτουργία του ακριτικού εργοστασίου, παρά το γεγονός ότι φέτος οι καλλιεργημένες εκτάσεις στον Έβρο είναι μόνο 11.000 στρέμματα από 18.000 πέρσι.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως αυτή την Παρασκευή 29 Μαϊου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία