BACK TO
TOP
Business

Μπαίνει στην τουρκική αγορά ελαιολάδου η Bunge

Να αυξήσει την παρουσία της στην τουρκική αγορά βρώσιµων ελαίων αλλά και να εδραιωθεί διεθνώς στον κλάδο αυτό πέτυχε ο αµερικανικός όµιλος τροφίµων Bunge καθώς ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουνίου η εξαγορά της εταιρείας ελαιολάδου και ελαιούχων σπόρων Ana Gida ihtiyaç Maddeleri ve Sanayi Ticaret A.S. (Ana Gida). Χωρίς όµως να αποκαλυφθούν οι οικονοµικοί όροι της συναλλαγής.

Μπαίνει στην τουρκική αγορά ελαιολάδου η Bunge

2
0
Η εταιρεία Ana Gida ιδρύθηκε το 2001 και παράγει αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο και ελαιόλαδο και είναι κορυφαία στην αγορά της Τουρκίας κατέχοντας µερίδιο πάνω από 30% των λιανικών πωλήσεων. Παράλληλα, εξάγει τα βρώσιµα ελαιοκοµικά προϊόντα της σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει 2 µονάδες στη Γιαρίµκα και το Αϊβαλί που έχουν ετήσια παραγωγική δυναµικότητα 45.000 τόνων. Επιπλέον, είναι µόλις µερικά µέτρα από σιδηροδροµικό σταθµό και λιµάνι, γεγονός που καθιστά ακόµη πιο εύκολες τις εξαγωγές. Ακόµη, η δεύτερη µονάδα της στο Αϊβαλί έχει αποθηκευτικούς χώρους 3.200 τόνων και περιλαµβάνει και δωµάτιο γευσιγνωσίας µε βάση τα διεθνή πρότυπα και εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου.



Σηµειώνεται ότι η απόκτηση της Ana Gida είναι η  τελευταία εξαγορά µέσα περίπου σε έναν χρόνο του αµερικανικού κολοσσού τροφίµων.  Τον περασµένο Απρίλιο είχε εξαγοράσει την αργεντίνικη Aceitera Martinez S.A., µια οικογενειακή επιχείρηση µε ιστορία άνω των 60 ετών στην παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου, σογιέλαιου και  ηλιέλαιου.
Τέλος, µέσα στο Μάρτιο η Bunge είχε συµφωνήσει την εξαγορά της γερµανικής Westfälische Lebensmittelwerke Lindemann GmbH & Co. KG, βασικό προµηθευτή ελαίων στη Γερµανία, αλλά και στην απόκτηση της µονάδας επεξεργασίας σόγιας και ελαιοκράµβης της Cargill, στο Άµστερνταµ της Ολλανδίας όπως και της µονάδας της στη Βρέστη της Γαλλίας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία