BACK TO
TOP
Πολιτικές

Νέα παγκόσμια αντίληψη στον αγροτουρισμό

Μια νέα µόδα µε µακραίωνη παράδοση τείνει να εξαπλωθεί σε παγκόσµιο επίπεδο και δεν είναι άλλη από τον οικογενειακό αγροτουρισµό σε συνδυασµό µε εθελοντική εργασία στη φάρµα. Οικογένειες ετοιµάζουν τις βαλίτσες τους µε τα απολύτως απαραίτητα και γυρίζουν τον κόσµο για να δουλέψουν εθελοντικά σε φάρµες και να ζήσουν κοντά στη φύση.

Νέα παγκόσμια αντίληψη στον  αγροτουρισμό

20
1
Ο εθελοντικός αγροτουρισµός στηρίζεται από  το Wwoof (Ευκαιρίες σε βιολογικές φάρµες σε όλο τον κόσµο- http://www.wwoof.net/ ), ένα διεθνές δίκτυο που απλώνεται σε περισσότερες από 50 χώρες και φέρνει σε επαφή εθελοντές και αγρότες.

Οι εθελοντές-τουρίστες βοηθούν στις καθηµερινές δουλειές  του αγροκτήµατος και, σαν αντάλλαγµα, το δίκτυο τους προσφέρει φαγητό και διαµονή.

Στις φάρµες στις οποίες εργάζονται εθελοντικά µικροί και µεγάλοι ταΐζουν και αρµέγουν τα ζώα, ψήνουν ψωµί, φτιάχνουν τυρί, καλλιεργούν τα χωράφια, µαζεύουν φρούτα και γενικά ζουν σαν κανονικοί αγρότες, ενώ συνεισφέρουν ουσιαστικά στη λειτουργία της εκµετάλλευσης.

Όσο για το κόστος, αυτό περιορίζεται µόνο στα αεροπορικά εισιτήρια, στις µετακινήσεις και τα καθηµερινά έξοδα της οικογένειας καθώς τα βασικά (στέγη, τροφή) είναι εξασφαλισµένα από το Wwoof

Το όραµα της Σου  Το εθελοντικό κίνηµα του αγροτουρισµού σε βιολογικές φάρµες σε όλον τον κόσµο ξεκίνησε πριν από 40 περίπου χρόνια, το 1971, στην Αγγλία και έφερε την επωνυµία «δουλεύοντας τα σαββατοκύριακα σε βιολογικές φάρµες».  Πίσω από αυτή την ιδέα ήταν η Σου Τσοπάρντ, µια γραµµατέας από το Λονδίνο, η οποία αναγνώρισε την ανάγκη να προσφέρει σε  ανθρώπους σαν την ίδια, που δεν έχουν τα µέσα να έχουν πρόσβαση στην ύπαιθρο και να υποστηρίξουν το βιολογικό κίνηµα.  Την 1η Μαΐου 2013 συστάθηκε µια συνοµοσπονδία (FoWO), η οποία δρα σαν οµπρέλα για τους οργανισµούς Wwoof σε Αφρική, Αµερική, Ασία και Ευρώπη.  
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-07-2022 17:25Βικτωρία χανδακα

Με ενδιαφέρει η ενασχόληση στην φυση κ θα ήθελα να πληροφορηθώ περισσότερα πράγματα. Ευχαριστώ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία