BACK TO
TOP
Πολιτικές

«Καπνός» 27,5 εκατ. τόνοι σιτηρών

Περίπου 200 εκατ. ανθρώπους θα µπορούσε να ταΐσει η Κίνα, αν δεν «χάνονταν» 35 εκατ. σιτηρών. Στο συµπέρασµα αυτό καταλήγουν Κινέζοι αξιωµατούχοι, οι οποίοι σε έκθεσή τους την περασµένη εβδοµάδα σηµειώνουν ότι η χώρα έχει διαθέσιµο λιγότερο από 10% των παγκόσµιων εκτάσεων για την καλλιέργεια σιτηρών, αλλά πρέπει να θρέψει το 1/5 του παγκόσµιου πληθυσµού. «Η απώλεια των κινεζικών σιτηρών µπορεί να ταΐσει 200 εκατ. ανθρώπους κάθε χρόνο και αυτό είναι ντροπιαστικό», υπογράµµισε ο Chen Yuzhong, ένας ανώτερος αξιωµατούχος της Κρατικής Υπηρεσίας ∆ηµητριακών σε συνέντευξή του στην εφηµερίδα China Daily.

«Καπνός» 27,5 εκατ. τόνοι σιτηρών

0
0
Για την ακρίβεια, 27,5 εκατ. τόνοι χάνονται µέσω της µη κατάλληλης αποθήκευσης και κατά τη µεταφορά, ενώ άλλοι 7,5 εκατ. τόνοι καταστρέφονται κατά τη διαδικασία της επεξεργασίας, συµπλήρωσε ο Yuzhong. Η υπερβολική επεξεργασία που οδηγεί σε απώλειες συµβαίνει γιατί οι εταιρείες γυαλίζουν το ρύζι 2 ή 3 φορές, σύµφωνα µε τον Wang Lirong, µηχανικό ποιότητας τροφίµων στην  Κρατική Υπηρεσία ∆ηµητριακών

«Σήµερα, οι καταναλωτές ζητούν περισσότερο ρύζι που θα έχει καλή εµφάνιση σε χρώµα και σχήµα, αλλά λευκότερο ρύζι δεν σηµαίνει περισσότερη τροφή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Wang Lirong.

Από τις 210 εκατοµµύρια αγροτικές οικογένειες στην Κίνα, µόλις το 3% αποθηκεύει τα δηµητριακά µε τον πλέον αποτελεσµατικό τρόπο, σύµφωνα µε στατιστικά στοιχεία από το υπουργείο Γεωργίας της Κίνας.  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία