BACK TO
TOP
Πολιτικές

Υπόμνημα Κύπρου για αύξηση τιμών στα σιτηρά

Συνάντηση με εκπροσώπους των χοιροτρόφων και πτηνοτρόφων είχε στις 5 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης.

Σε συζητήσεις για το μηχανισμό στήριξης η Κύπρος

0
1

Ο κ. Αλετράρης συναντήθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Νεοφύτου και εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Χοιροτρόφων και τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Πτηνοτρόφων κ. Παύλο Παραδεισιώτη.

Αναφορικά με το θέμα της αύξησης των τιμών της σόγιας και του αραβοσίτου που έθεσαν οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων, ο κ. Υπουργός είπε ότι μετά από επαφές που είχε με την Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου, ενημερώθηκε ότι έχουν αποφασίσει όπως γίνουν μειώσεις στις τιμές των σιτηρών, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα. Επίσης, πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Γεωργίας ετοιμάζει σχετικό υπόμνημα για την αύξηση των τιμών των σιτηρών, το οποίο θα τεθεί στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Οι εκπρόσωποι έθεσαν, στη συνέχεια, αίτημα για έγκριση χρήσης κρεαταλεύρων στα μονογαστρικά ζώα. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι το θέμα αυτό μελετάται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όσον αφορά τα ψάρια αναμένεται η άρση της απαγόρευσης χρήσης των κρεαταλεύρων πριν από το τέλος του έτους. Σε σχέση με τους χοίρους και τα πουλερικά, είπε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο που αφορά την επικύρωση της μεθόδου ταυτοποίησης της προέλευσης του κάθε κρεατάλευρου.

Πηγή: moa.gov.cy

Διαβάστε την ανακοίνωση Τύπου

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

07-09-2012 10:42ΑΠΟΡΙΑ???

Κα Ταγκαλάκη, μπορείτε να γίνετε πιο σαφής? Αύξηση ή μείωση τελικά στα σιτηρά? `Αλλο λέει στον τίτλο κι άλλο μέσα στο κείμενο...! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία