BACK TO
TOP
Πολιτικές

Γεωπονική, η επιστήμη του μέλλοντος

Στη Βρετανία, μια χώρα που τα τελευταία χρόνια είχε στραφεί στον τομέα των υπηρεσιών, όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν σπουδές που σχετίζονται με τη γεωργία.

Γεωπονική, η επιστήμη του μέλλοντος

7
2

Σύμφωνα με στοιχεία του βρετανικού Υπουργείου Παιδείας, οι εγγραφές μεταπτυχιακών φοιτητών στις γεωπονικές σπουδές φέτος σημείωσαν αύξηση 10%. Η άνοδος αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι το σύνολο των μεταπτυχιακών φοιτητών στη Βρετανία υποχώρησε κατά 3,4%. Η άνοδος των γεωπονικών σπουδών δεν είναι συγκυριακή, αφού από το 2007 μέχρι σήμερα σημειώνεται συνεχής αύξηση των φοιτητών που επιλέγουν προγράμματα σχετικά με τη γεωργία.

Σύμφωνα με τον Μιτς Κρουκ, υπεύθυνο  μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο πανεπιστήμιο Harper Adams, «Το αυξημένο ενδιαφέρον για τις αγροτικές σπουδές αντανακλά την αύξηση του κύρους της γεωργίας». Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο φέτος πρόσθεσε κι άλλα προγράμματα αγροτικού ενδιαφέροντος, όπως για τη γεωργία ακριβείας και τη διατροφή των μηρυκαστικών.

Απασχόληση 94%
Ο Στίβεν Τσαντ, πρύτανης του Royal Agricultural College, υποστηρίζει ότι δεν αυξάνονται μόνο τα αγροτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου, αλλά και το ποσοστό απασχόλησης των αποφοίτων, το οποίο προσεγγίζει το 94%.
Η εικόνα βέβαια του αγρότη στη βρετανική κοινωνία δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Προκειμένου να αλλάξουν οι αντιλήψεις, το ιδιωτικό κανάλι Channel 4 εγκαινίασε μια σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αγρότες για πρώτη φορά», όπου δείχνει πώς είναι το επάγγελμα του αγρότη και μάλιστα του νέου αγρότη.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

12-03-2013 18:27Ελεάνα

Κι εγώ μια από αυτούς είμαι!!! Πτυχίο με πολύ καλό βαθμό, 2 μεταπτυχιακά, 3 ξένες γλώσσες και πολλά πολλά άλλα (ΑΣΠΑΙΤΕ, προϋπηρεσία κτλ κτλ) και από ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΠΟΤΑ! Οι άνεργοι Γεωπόνοι αυτη τη στιγμή είμαστε περίπου στις 5.900-6.000 άτομα, χωρίς υπερβολή. Μόνο ένας ΑΣΧΕΤΟΣ ή ΚΑΚΟΗΘΗΣ ΘΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Απάντηση

09-02-2013 16:40DΔημητρης

Μα τι λετε? Ολοι μου οι γνωστοι με μεταπτυχιακά και καλους βαθμούς ειναι άνεργοι!!! Οι γεωπόνοι ανακάλυψαν την ανεργία!!! ουτε δεκαπέντε χρονια δεν φτανουν να αποροφηθούν οι άνεργοι!!!! Μην στέλνετε τα παιδια του κόσμου σε σιγουρη ανεργία!!!!!!! ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!!!!!! ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία