BACK TO
TOP

Πολιτισμός

volos

Την απόλυτη ικανοποίηση του και τις θερμές ευχαριστίες προς τον υπουργό Παιδείας, εξέφρασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής ΝΔ Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για τη νέα ρύθμιση δυνάμει της οποίας, οι υποψήφιοι μαθητές που προέρχονται από τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το ειδικό ποσοστό του 2%. Κυριάκος Πιερρακάκης και Χρήστος Κέλλας είχαν συνεργαστεί στενά για τη ρύθμιση, από την περίοδο που ο κ. Κέλλας ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

brabeia-2024-10-750x375

Σε μια λιτή εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, από το 2016 οπότε και η Ένωση Αγρινίου, μέλος της ΕΘΕΑΣ αθλοθέτησε τα χρηματικά έπαθλα, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στις 16 Σεπτεμβρίου η απονομή των υποτροφιών σε αριστεύσαντες μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας που πέτυχαν την καλύτερη απόδοση στις πανελλαδικές εξετάσεις.

2171144974

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Πολωνία και τέσσερις άλλοι αγνοούνται στη γειτονική Τσεχία, που πλήττονται από τις καταρρακτώδεις βροχές λόγω της καταιγίδας Boris, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές των δύο χωρών.

202409121842397158

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δίνει το πράσινο φως για δύο σημαντικά έργα στην Π.Ε. Φθιώτιδας, ενισχύοντας την αντιπλημμυρική προστασία και διατηρώντας την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Με συνολικό προϋπολογισμό 1.460.000 ευρώ, τα έργα περιλαμβάνουν την αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας Βίστριζας και την ενίσχυση της προστασίας παρόχθιων ιδιοκτησιών στον ποταμό Σπερχειό.

MixCollage-12-Sep-2024-04-46-PM-1341

Τη συνεργασία του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας θα ξεκινήσει ο Δήμος Βριλησσίων, με στόχο τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, δίνοντας προτεραιότητα στο περιβαλλοντικό ισοζύγιο της πόλης. Αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης με τον πρύτανη Σπύρο Κίντζιο και τον καθηγητή Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Αριστείδη Μερτζάνη.

bar-ags

Την πρώτη φιλανθρωπική εκδήλωση της χρονιάς, το «BBQ στο Αγρόκτημα», διοργανώνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Θα πραγματοποιηθεί στο δασάκι της Σχολής και όπως όλες οι εκδηλώσεις, έτσι και αυτή θα στηρίξει τα εκπαιδευτικά προγράμματα των μαθητών και σπουδαστών.

εκθεση-3-1024x681

Οικοτεχνίες που μεταποιούν τοπικά αγροτικά προϊόντα και παράγουν ταχίνι, έλαια και κρέμες από λεβάντα, συσκευασμένα ζυμαρικά, όσπρια, σάλτσα ντομάτας, παστέλια και καραμέλες από μέλι της περιοχής και γλυκά του κουταλιού, είναι ορισμένα από τα είδη που παρουσιάζουν ντόπιοι παραγωγοί στην 27η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν εχθές το βράδυ, από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύση Σταμενίτη.

5962512-1024x682

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, μετά την Atena, έρχεται ο Boris καθώς από την Παρασκευή ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να φέρει νέο κύκλο βροχών και καταιγίδων, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Επιπλέον θα πέσει η θερμοκρασία 6-8 βαθμούς ενώ θα ενισχυθούν και οι άνεμοι οι οποίοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί με εντάσεις που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, όπως γράφει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

papastratos-hero-1

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας ανεξάρτητης Έκθεσης της KPMG, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Philip Morris International, ο όγκος των παράνομων τσιγάρων που καταναλώθηκε, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, αυξήθηκε περαιτέρω το 2023.

brown-penn-and-yale

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Anatolia High School συνδιοργανώνουν εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας υψηλόβαθμα στελέχη τριών κορυφαίων Αμερικανικών πανεπιστημίων θα παρουσιάσουν σε μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για προπτυχιακές σπουδές, τα απαραίτητα βήματα για τις αιτήσεις και τις ακαδημαϊκές ευκαιρίες.

kakokairia-daniel

Ένας χρόνος έχει περάσει από την κακοκαιρία Daniel που σάρωσε τη χώρα και οι δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη λίμνη Κάρλα επιβαιβεώνοντας και το σχετικό φωτορεπορτάζ του Agronews.

1__1__8

Μία υποτροφία διδάκτρων για την νέα ειδικότητα της Ιδιωτικής Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρώην ΙΕΚ) της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, «τεχνικός συντήρησης και επισκευής γεωργικών μηχανημάτων», προκηρύσσει η εταιρία «ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.».

kairos-simera-synnefia-me-vroches-stis-oreines-perioches-tis-elladas-900x473

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία Atena. Βάσει των προβλέψεων αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.

perilipsh

Το Κτήμα Γεροβασιλείου αποχαιρετά το καλοκαίρι και καλωσορίζει τη νέα αμπελοοινική χρονιά με μία προβολή του ντοκιμαντέρ «ΠΕΡΙ-ΛΗΨΗ, Τραγούδια στην αγκαλιά της φύσης» του Αριστοτέλη Παπακωνσταντίνου, την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, στις 20:00, στον κήπο του Κτήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία